Selecteer een pagina

Via The Insiders mocht ik een Fossil Sport Smartwatch FTW6022 testen. Ik ben al een tijdje op zoek naar een smartwatch. De meeste vind ik te groot voor mijn niet al te brede pols. Mijn man heeft een Garmin, een vriendin een Samsung… en ik was dus heel benieuwd naar deze Fossil.

Uitpakken en opladen

Na ontvangst heb ik de Fossil Sport Smartwatch natuurlijk meteen uitgepakt. De lader werkt eenvoudig d.m.v. een klein rond plaatje (van ongeveer 2cm doorsnede) met een usb-aansluiting waar je het horloge op kunt leggen. Het is een zogenaamde snellader en ik moet inderdaad beamen dat het laden vrij snel gebeurt. De Fossil Smartwatch kan d.m.v. een speciale app aan je telefoon gekoppeld worden en beschikt dan over alle mogelijkheden die je telefoon ook heeft. Je krijgt appjes, smsjes, telefoontjes binnen op je horloge. Agendabeheer, Google zoekmachine…

Google Fit

Ook het weer wordt aangegeven en via de Google Fit kun je de app. zo instellen dat het voor een workout gebruikt kan worden. Ook geeft deze Google Fit je beweegminuten per dan gaan en worden je stappen en calorieverbruik bijgehouden. Het horloge is op allerlei mogelijke manieren aan te passen: de layout van het horloge (digitale of analoge klok), welke meldingen wil je wel/niet ontvangen. Waar wil je dat bepaalde apps zichtbaar zijn… je kunt het heel uitgebreid instellen. Het horloge heeft een zacht “rubber-achtig” bandje, waarbij ik me toch afvraag of dit lang meegaat, want het lijkt nog wel eens te kunnen gaan scheuren, maar hé ik heb hem pas net, dus daar kan ik nog niet zo veel over zeggen… Misschien verkijk ik me daar wel op en gaat het bandje gewoon jaren mee.

Mijn ervaring met de Fossil Sport Smartwatch

Fossil Sport SmartwatchIk merk dat ik het heel prettig vind om appjes op mijn horloge te kunnen bekijken. Je swipet ze naar links en ze zijn verdwenen van je horloge. Maar toen ik Avondvierdaagse liep merkte ik dat, zodra er een nieuw appje kwam, ik alle eerder ontvangen appjes ook weer op m’n horloge binnenkreeg. Dat vond ik minder prettig, maar had misschien met de bluetooth verbinding te maken. Een echte tegenvaller vind ik de batterij. Hij gaat nog niet eens één dag mee als je hem gewoon gebruikt. Ik heb er geen extra apps opgezet en heb de NFC (om te kunnen betalen met je horloge) uitgezet, omdat ik op The Insiders las dat dat ook veel batterij kost, ook al gebruik je het niet. Hij staat zeg maar standaard ‘standby’. Ik was benieuwd naar mijn hartslag tijdens de nachtrust, maar de volgende dag kon ik die niet meer zien. Het horloge was alleen nog maar als horloge te gebruiken, omdat de batterij bijna leeg was.
Dat vind ik dan weer een pluspunt… als de batterij bijna leeg is worden de extra opties uitgeschakeld zodat het horloge nog wel te gebruiken is waar een horloge algemeen voor bedoeld is “de tijd”.

Conclusie

Mijn persoonlijke eindconclusie is dat ik nog niet weet of ik het horloge ga houden als de actie afgelopen is. Ik vind het echt een enorme tegenvaller van die batterijduur. Mocht Fossil een horloge op de markt brengen met echt langere batterijduur (bv. 3 a 4 dagen) dan zou ik echter geen enkele twijfel hebben, want het horloge is zeer eenvoudig in gebruik en ziet er echt prachtig uit. Lees ook Fitbit Versa Special Edition Lavender, Stylish sporten

Heb jij een smartwatch en bevalt deze?

#TestingFossilSport

Geverifieerd door ExactMetrics