Thuisleven.com
Fit mom met een Garmin Vivosmart
Thuisleven.com > Entertainment > Gadgets > Fit mom met een Garmin Vivosmart+?

Fit mom met een Garmin Vivosmart+?

Je ziet er steeds meer mensen mee, met een bandje om de pols dat je bewegingen traceert en je slaap registreert. Of je nu sportief bent of juist niet, het kan geen kwaad volgens mij.
Nu ben ik geen sportster, ik doe niet mee met balspellen, ren niet netjes elke week en sport ook niet in teamverband. Wel wandel ik graag. En kan ik niet zachtjes of rustig fietsen, dat doe ik graag rond de 20 km per uur. Ook ik ren zo af en toe een kleine 5 kilometer. Dat laatste doe ik lekker alleen en op mijn gemak, met een muziekje of een goed luisterboek. Maar ik heb niet altijd zin om te gaan en wilde een nieuwe impuls om weer flink de pas erin te gaan zetten. Immers, de lente staat weer om de hoek en dus de zomer ook en die bikini zal wel strak zitten.

Activitytrackers

Op internet kwam ik, toen ik aan het kijken was voor nieuwe running schoenen, overal activitytrackers tegen. Mijn interesse was gewekt! Want ze kunnen tegenwoordig veel meer dan alleen je stappen tellen. Dus nadat ik de top 10 activitytrackers had bekeken op internet en had bedacht wat ik wilde dat het apparaat voor mij kon doen, besloot ik er één aan te schaffen.

Fit mom met een Garmin Vivosmart

Garmin Vivosmart+

In oktober was ik jarig en wat is er nu een beter cadeau dan iets dat je fit maakt? Ik kocht een Garmin Vivosmart+. Een tracker die zowel je stappen als je trappen telt en ook kan worden gebruikt tijdens het zwemmen. De tracker heeft een ingebouwde GPS en meet dus de kilometers en ook welke route ik ren. Ook is het compatible met de My fitnesspal app die ik al gebruikte op mijn telefoon. Om je voedselinname bij te houden, een soort voedingslogboek. De Garmin Vivosmart+ heeft ook een eigen app, waarin alles wordt geregistreerd, je slaap, je stappen, je hartslag en je totale activiteiten. Via bluetooth worden de gegevens gesynchroniseerd.

Wat mij het meeste aanspreekt

Bij deze activitytracker is dat het zelf “weet” wat je aan het doen bent en dat opslaat. Op mijn dag in de app. staat een activiteitenlijn waarop wordt aangegeven wat je hebt gedaan, wandelen, fietsen, zwemmen en dergelijke. Je hoeft dus niet voor je ergens aan begint op je horloge in te voeren wat je gaat doen, dat gaat vanzelf. Dus ook als je gaat slapen “weet” hij dat. Bij andere trackers moet je vaak op een knopje drukken als je naar bed gaat.

Intensieve training

Ook worden de minuten intensieve training gemeten. Volgens Garmin moet je ongeveer 75 intensieve trainingsminuten halen per week doen of 150 minuten gematigde inspanning. Soms registreert de tracker ook je stofzuig activiteiten als gematigde inspanning soms ook niet en mijn flinke fiets activiteiten worden ook vaak als intensief trainen opgeslagen. Zo kom ik goed aan die 150 minuten per week.

Fit mom met een Garmin Vivosmart
Garmin Vivosmart+ heeft ook een bewegingsbalk voor als je te lang achter je bureau zit, dan krijg je een trilling en de melding “beweeg”, ik pak dan de hoelahoop en doe even een paar minuten oefeningen tot aangegeven wordt “bewegingsbalk gewist”. Maar meestal is dat niet nodig want met het op en neer fietsen om de kinderen van en naar school te brengen beweeg ik al best veel.

Garmin Vivosmart+ daagt me uit

Om mijn stappendoelen van de dag te halen en het trappendoel van 10. De ingebouwde hartslag meter is vooral fijn tijdens het rennen, ik wil wel een bepaald aantal hartslagen halen voor een optimale training.
Ook handig de wekker, ik word zachtjes wakker getrild om 07:30 in plaats van met de muziek van de wekkerradio. Wel fijn voor mijn man die meestal later uit bed gaat dan ik.

Maar…

Is het dan alleen maar leuk en mooi? Nee helaas. de band is een beetje dik, dus niet handig als ik een blouse draag en de trappen worden niet altijd even goed gemeten. Volgens mijn man komt dat omdat de gps niet door ons dikke beton kan zenden, maar ik vind het niet zo erg als ik 15 trappen neem om mijn trappendoel van 10 per dag te halen. Voor de rest wordt alles goed geregistreerd en is het gemakkelijk in gebruik. Ongeveer 1 keer per week moet ik de tracker een paar uur opladen en dat is minder vaak en lang dan bij andere trackers die ik heb bekeken. Ik kan er nog veel meer over schrijven, maar de tracker zegt dat ik weer moet gaan bewegen, dus….

Lees ook:

Draag jij ook een activitytracker? En wat was jouw reden om er één te dragen?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics