Thuisleven.com
SmartRope, slim springtouw
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Sport > SmartRope- slim springtouw met app

SmartRope- slim springtouw met app

De overgang en de corona-perikelen doen gekke dingen met mij. Tegenwoordig wandel ik door de wijk en de ons omringende natuur. Die is talrijk in de Gooi- en Vechtstreek. Met de oplopende besmettingen zocht ik ook een sportieve bezigheid die ik thuis kan doen. Een yoga matje is niet voor mij of thuis statische oefeningen doen. Springtouwen wordt het, alleen die motivatie hé. Totdat SmartRope op mijn pad komt. Nu probeer ik ook anderen ertoe te bewegen om zich in mijn nieuwe vriendenclub aan te sluiten. Vanuit huis of op locatie, springen mag en kan overal!

SmartRope App

Niet alleen het springtouw is slim, de bijbehorende applicatie ook. Deze is te installeren op je mobiele telefoon en registreert met BlueTooth je SmartRope. Heel nauwkeurig worden je sprongen gemeten en bijgehouden. Om jezelf extra te motiveren kun je een dagdoel instellen, dat begint vanaf 30 sprongen en dat vind ik gelijk een mooi streven. Aan die sprongen zit je zo, alleen dat nahijgen vergt wat meer tijd…
Je aantallen worden per dag, week en maand opgeslagen. Je kunt ze vergelijken met alle SmartRope-gebruikers van over de hele wereld. In het Leaderbord word je ‘stand’ vermeld. Mocht je bekenden langs zien komen, dan kun je ze uitnodigen als vriend.

SmartRope app vrienden
SmartRope overzicht in de applicatie

SmartRope met vrienden

Het uitnodigen van vrienden gaat op basis van emailadres of Facebook-account. Ik heb Nathalie van Volgmama als vriend. Het is leuk om te zien dat zij haar (hogere) dag doel steeds haalt en ik wil mezelf niet laten kennen natuurlijk. Je kunt ook samen met vrienden op een vast tijdsstip in de week of dagelijks afspreken om, op afstand, samen te springen. Zo wordt springtouwen toch een teamsport en versterk je elkaar. Voor de derde helft verzin je op termijn ook wel iets leuks.

Trainingsprogramma’s, competitie en compatibiliteit

Mocht je wat meer begeleiding willen, dan kun je het interval trainingsprogramma activeren. Dat begint voor beginners heel langzaam en helpt je heel regelmatig op weg naar langere sessies. Van drie keer 10 sprongen met 30 seconden tussenpauze naar meer. De tijd en zelfs het aantal verbrande calorieën worden bijgehouden. Het aantal sprongen wordt automatisch opgesteld bij je dag aantal.
Je ook zelf een competitie opstarten of deelnemen aan een lopende competitie.
Je kunt de SmartRope applicatie aansluiten bij andere Fit apps als Google Fit en Samsung Health.

SmartRope slim springtouw

Mijn ervaring met de SmartRope Rookie

Het springtouw en de applicatie zijn snel in gebruik te nemen. De SmartRope is goed af te stellen op mijn lengte. Ik wil soms wel sneller draaien dan ik kan springen, maar dat zal met mijn oog-handcoördinatie te maken hebben.
De SmartRope werkt heel laagdrempelig. Ik werk aan huis en loop zo in mijn kloffie naar buiten met het springtouw en mijn telefoon. Na het halen van mijn dag doel of intervaltraining loop ik weer naar binnen en beloon mezelf met een (gezonde) snack. Voor de foto moest ik er wel iets sportiever uitzien natuurlijk.
De applicatie is mooi qua stijl met een zwarte achtergrond. Het is door het veelvuldig gebruik van pictogrammen duidelijk wat er bedoeld wordt. De taal sluit helaas niet aan bij mijn moedertaal Nederlands.
De batterij van de SmartRope gaat snel op, dit is te controleren in de app. Het schakelt zichzelf uit naar verloop van tijd. In het andere handvat kun je een extra batterij huisvesten.

SmartRope in actie

SmartRope producten

SmartRope Rookie, het springtouw dat ik heb ontvangen, is licht in gewicht. Het werkt op batterij en is in meerdere kleuren verkrijgbaar.
De SmartRope Pure is geavanceerder en oplaadbaar.
SmartRope LED, de LED-uitvoering, is oplaadbaar en in meerdere kleuren en lengtes te bestellen.
Er is per type een los touw te bestellen.
De CLCKR Grip & Stand is een multifunctionele telefoonhouder en handgreep voor tijdens het springen.

Lees ook:

Ben jij al een SmartRoper? Geef dan je emailadres door!

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics