Thuisleven.com
Skillmatics test jezelf

Skillmatics test jezelf

Met de afgelopen sociale lockdown en de eventuele komende lockdown is het uitdagen van kinderen nog niet eerder zo belangrijk en goed geweest. Dat het uitdagen van kinderen ook op een leuke en speelse manier kan bewijst Skillmatics wel. Met de spellen van Skillmatics krijgen kinderen namelijk de vrijheid om te leren door te ontdekken, te doen en door hun verbeelding en creativiteit te gebruiken.

Skillmatics

Puzzel pret, dierenrijk, stippen en doolhoven, breinbrekers, de wereld om ons heen, ruimte verkenners, hersenkrakers, vormen en patronen, puzzelpret voor kinderen en jezelf testen zijn allerlei pakketten die Skillmatics uitgebracht heeft in de Nederlandse versie. En het zal mij niet verbazen als er meer verschijnt.

Zoals gezegd is Skillmatics erop uit om kinderen te leren middels een bepaalde vrijheid. Dit om ze te laten groeien tot wie ze willen zijn. Dankzij deze unieke spellen leren kinderen hun aandacht te grijpen en vast te houden. Dit maakt het proces van leren een ervaring waar de kinderen naar uitkijken en die nieuwsgierigheid prikkelt tot meer.

Inhoud Skillmatics koffer
Inhoud Skillmatics koffer

Skillmatics test jezelf

In het Skillmatics test jezelf pakket vind je een diploma, 2 Skilly Billy pennen, een poetsdoekje, 6 platen die op de voor en achterzijde bedrukt zijn met opdrachten (die goed zijn voor 13 herhaalbare opdrachten) en een informatieboekje.
Aan de hand van dit pakket leer je o.a.:

  • Strategie en uitvoering
  • Buiten vaste kaders denken
  • Van elkaar leren
  • Ontcijferen
  • Woordenschat opbouwen
  • Hoofdrekenen

Dit doe je door bijvoorbeeld een boter-kaas-en-eieren spel maar dan met een twist in cijfers. Ook is er het leuke spel met een ladder waarbij je met een woord begint en dan bij elke trede omhoog of omlaag een van de letters veranderd en zo een ander woord maakt. Dan begin je bijvoorbeeld bij REN en eindig je bij KOK…

Met de Skilly Billy pennen maak je de opdracht en na afloop wis je alles uit met het doekje. Poets het doekje niet goed meer dan neem je een vaatdoekje met een klein beetje afwasmiddel en maak je de kaarten nog eens goed schoon. Zo heb je oneindig lang plezier van de te gekke opdrachten. Ook leuk om neer te leggen als er visite komt…

Onze ervaring

kaart skillmatics

Dankzij de het formaat van de platen is er genoeg ruimte om aan te werken in je eentje of gezellig samen. Op de kaarten staat ook aangegeven of je het samen of alleen kunt doen. Sommige opdrachten vind ik voor mijzelf wel eens leuk om te maken, maar dan blijft het daar ook bij. Echter om het samen te doen om je op hele andere manieren van spelen uit en is het ineens een stuk leuker. Toch merk ik dat vooral de jongste hier in huis het echt interessant vindt om te doen.

Prettig dat de doos een makkelijk mee te nemen koffertje is waarin alles netjes opgeborgen kan worden. De kaarten zijn vrij stevig en geplastificeerd en kunnen dus wel tegen een stootje. Eigenlijk gewoon een heel erg leuk en leerzaam product om in huis te hebben. Weer eens wat anders dan huiswerk maken op een wit A4tje…

Ben jij al bekend met Skillmatics?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

41 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics