Fitbit Versa Special Edition
Thuisleven.com > Entertainment > Gadgets > Fitbit Versa Special Edition Lavender, Stylish sporten

Fitbit Versa Special Edition Lavender, Stylish sporten

In 2017 wilde ik echt wat meer gaan bewegen en had ik voor mijn verjaardag een mooie Garmin activity tracker gekregen. Sindsdien beweeg ik ook echt meer. Maar in de afgelopen jaren zijn de trackers heel wat meer stylish geworden en zijn er zelfs speciaal toegespitst op de actieve vrouw ontworpen. Dus was het voor mij tijd voor een nieuw exemplaar.

De Fitbit Versa Special Edition

Fitbit Versa Special Edition

De Fitbit Versa meet de hele dag door je hartslag, stappen, calorieverbranding en ’s nachts je slaapritme. Daarnaast kan de smartwatch het gps signaal van je smartphone gebruiken om ook je snelheid en afstand nauwkeurig te meten. De Versa heeft een zacht nylon bandje. 
Bang voor een lege batterij? De Fitbit Versa gaat circa 4 dagen mee. Bijgeleverd krijg je een extra lang nylon bandje, sport bandjes en de lader.

Mijn ervaringen met de Fitbit Versa

Eigenlijk is dit geen gewone activity tracker meer, maar een smart watch. Met de Fitbit Versa houd ik mijn dagelijkse activiteiten in de gaten en leg ik de gegevens van mijn trainingen vast. Ik ren ongeveer twee keer per week en verder fiets ik elke dag. De ren training voer ik zelf in. Dan begint hij met het bijhouden van snelheid en route via de telefoon. Die moet ik dus wel meenemen. De Garmin had een ingebouwde GPS dus hoefde die eerder niet mee. Ik ben weg van de mooie  paarse kleur. Maar het bandje is wel besmettelijker dan het sport bandje dat ook wordt meegeleverd. Die is vooral fijn voor in het zwembad.

Tijdens het sporten kan ik via de smartphone notificaties van apps ontvangen, berichten en inkomende oproepen op het display van de Versa kan ik ook zien. Koppel een bluetooth koptelefoon en ik kan mijn liedjes en luisterboeken via de smartwatch beluisteren. Maar die heb ik nog niet dus die staat op mijn verlanglijstje.  De batterij gaat ongeveer 4 a 5 dagen mee. Dat is wat korter dan ik gewend was. Had ik bij de Garmin een gewoon digitaal saai klokje, bij deze Versa kan ik zelf een klokje kiezen. Er zijn er ontzettend veel en ik koos voor het Nebula klokje. Vindt ik die niet meer leuk dan kies ik via de app gewoon een andere uit.

Protectiehoes

Fitbit Versa Special Edition

Ik heb wel meteen een protectie hoesje gekocht, want de klokhoes en het scherm zijn wel kwetsbaar. Met mijn hoesje ziet hij er nog bijna hetzelfde uit alleen ietsjes dikker. Ook mijn scherm is meteen beschermd tegen krassen en hij is er voor het laden heel gemakkelijk af te halen en er op te doen. Via verschillende online stores kan je deze bestellen. Ik heb dus wel wat plussen en minnen bij de Versa. Echte min punten, batterijduur, geen GPS. Soms niet willen synchroniseren met de IPhone. Geen automatische workout herkenning. Pluspunten, veel eleganter horloge, betere duidelijkere app, “verwisselbare” klokjes, gepersonaliseerde app’s te downloaden, gemakkelijk verwisselbare bandjes. (Als je weet hoe het werkt). De Fitbit Versa Limited Edition Lavender is o.a. online te koop. Lees ook Fossil Sport Smartwatch

Ben jij al aan het activity tracken?

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Ik had er eentje, wel een goedkopere versie, die deed het bijna een week prima en na die week trok ie ineens de batterij van mijn telefoon leeg. Ik moest vanaf dat moment minstens 3x per dag mijn telefoon opladen dus ben ik er gauw mee gestopt.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics