Thuisleven.com
Tot zwijgen gebracht van Cecile Stok.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Thriller > Tot zwijgen gebracht van Cecile Stok

Tot zwijgen gebracht van Cecile Stok

Droomvallei Uitgeverij zond me een  tijdje terug twee boeken. ‘Tot zwijgen gebracht, de zaak van mijn leven’ van Cecile Stok en ‘Contact!’ van Esther van der Ham.
Die laatste daar ben ik nog in bezig en een recensie daarvan volgt dus nog.
Van de week heb ik ‘Tot zwijgen gebracht’ uitgelezen.
Dat viel nog niet mee, want het boek kwam natuurlijk in de Sinterklaas periode. Heerlijke maar ook drukke tijd en elk momentje dat ik kon was ik aan het lezen.

Tot zwijgen gebracht, de zaak van mijn leven

Tot zwijgen gebracht is het waargebeurde verhaal van personage Mirna. Namen zijn om privacy redenen aangepast, maar verder is het verhaal dus waargebeurd.
Mirna heeft haar gevoelens over de gruwelijke dood van haar vader lange tijd verdrongen. Haar moeder is ze een paar jaar eerder al verloren. Ze is getrouwd en heeft een dochter Willemien. Dan gebeurd er iets in haar leven waardoor ze terug denkt aan de tijd dat haar vader werd vermoord. Ze duikt helemaal in de zaak om de feiten te zoeken. Dat blijkt een hele emotionele rollercoater te veroorzaken. Zal het haar lukken om haar oude verdriet een plek te geven en haar schaamte te overwinnen?

Omdat het een waargebeurd verhaal is en de schrijfster verder geen fictie schrijft is het niet een super vlot boek om zo weg te lezen. Je moet je echt even verplaatsen in het verhaal en in het personage. Ze stelt zich heel kwetsbaar op om haar verhaal zo rauw in boek vorm te gieten. Een echte kijk in iemands leven dat abrupt is veranderd door een gewelddadige daad van een ander. Maar niet alleen haar leven veranderd hierdoor, ook dat van haar naasten en later ook haar kind. Anders dan de kaft doet geloven was ze al wat ouder toen haar vader overleed, ze was toen reeds getrouwd.
Het verhaal is doorspekt met haar geloof, waar zij veel kracht en moed uithaalt. Dat maakt het voor ongelovigen of mensen die daar niet zoveel mee hebben lastiger te lezen. Het neemt verder niets weg van het verhaal.

Cecile over dit boek

“Eindelijk is het moment daar en kan ik verheugd de geboorte van mijn nieuwe boek aankondigen: Tot zwijgen gebracht. De afgelopen jaren heb ik hier in stilte aan gewerkt, alleen een paar mensen waren op de hoogte van dit bijzondere proces. Over het onderwerp van het boek heb ik ook lange tijd gezwegen. De titel bezit een dubbele betekenis; de twee personen op de voorkant zijn het zwijgen opgelegd, letterlijk en figuurlijk. Jarenlang durfde ik niet te praten over mijn vaders dood vanwege (onterechte) schaamte. Het schrijven hierover werd een herstellend proces. Het verhaal van zijn dood is nu creatief herschapen tot een spannende roman.”

Informatie

Titel: Tot zwijgen gebracht – de zaak van mijn leven
Auteur: Cecile Stok
Uitvoering: Softcover
Aantal bladzijden: 160 pagina’s
ISBN: 978-94-92844-01-9
Verschijningsdatum: 18 november 2017

Tot zwijgen gebracht van Droomvallei Uitgeverij is onder andere te koop bij bol.com of bij Droomvallei Uitgeverij Tot Zwijgen gebracht.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik vind het heerlijk om een boek te lezen maar als ik jouw recensie zo lees dan weet ik niet of dit boek voor mij geschikt is. Het onderwerp raakt mij wel, als ik ‘m een keer in de bibliotheek tegen kom zal ik ‘m zeker eens uitproberen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics