Heerlijke thee met XD Design Teako theepot met infuser
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Servies en toebehoren > Heerlijke thee met XD Design Teako theepot met infuser

Heerlijke thee met XD Design Teako theepot met infuser

Een paar jaar geleden zat ik bij de huisarts met burn-out klachten. Met vier kinderen is dat geen pretje. Het werk erbij neer leggen ging niet, immers kun je kinderen niet “aan” of “uit” zetten. Er moest dus iets gebeuren waarbij ik mijn rust kreeg ondanks dat ik toch door moest hobbelen. Uiteindelijk gaf de huisarts aan dat ik ’s avonds, nadat de kinderen in bed liggen, niks meer mocht doen wat betreft huishouden, website en alle overige dingen. Ontspannen en relaxen zouden de nieuwe avonden worden.

Ooit al eens verplicht op de bank gehangen of op een stoel gezeten terwijl je geen rust in je hebt? Ik kan je vertellen dat het verschrikkelijk was. Elke avond weer was ik op zoek naar iets wat ik dan wel mocht doen. Maar ja dat was het hem juist, ik moest eens even tijd voor mijzelf maken. Zodoende zat ik dan ook een aantal dagen later weer bij de huisarts en vertelde mijn bevindingen.
“Nou” zegt hij “neem een goed boek, een kopje thee of een glaasje wijn en geniet gewoon eens van het niets moeten”. “Ga op yoga of vul je avonden met iets anders waarbij je niks moet”. Met dat advies ging ik weer naar huis. ’s Avonds maakte ik mij een heerlijke kop thee, pakte een film erbij en heb de hele avond bank gehangen. Wat een heerlijkheid zeg!

Thee drinken

Vanaf dat moment, tot op heden, lig ik elke avond bank te hangen of een computer spel te spelen. Nu ben ik van nature geen alcohol drinkster. Eens een glaasje zoete witte wijn vind ik wel lekker maar het liefst drink ik thee. Verse muntthee, bosvruchtenthee, tropische vruchten thee… heerlijk! In de winter wil ik nog wel eens uitwijken naar winterse theeën. Zodra ik eenmaal een kopje thee op heb, blijf ik thee drinken. Met een film kijken is dat wel eens lastig.
Waterkoker aan zetten, wachten tot het water kookt en dan je thee inschenken. Vast en zeker herkenbaar.

Daarom ging ik op zoek naar een oplossing om niet elke keer de film te hoeven onderbreken. En wat is een oplossing in deze. Theepotten zijn zo oud als ik mij kan herinneren. Je hebt ze in vele verschillende soorten en maten en zelfs met een opzetstuk waar je een theelichtje in kunt doen. Dus die oplossing is snel gevonden. Echter blijft dan de vraag over welke is nu het beste?

Heerlijke thee met XD Design Teako theepot met infuser

Met die gedachte ging ik op zoek naar een theepot die gewoonweg perfect is. Bij Ditverzinjeniet.nl ben ik geslaagd en wel om de volgende redenen.
Op de eerste plaatst heeft deze theepot een prachtig uiterlijk. Lekker zwart (past haast overal bij) en toch wel een strak design. Echter waar ik toch wel het meest positief verrast over ben is de infuser die erbij hoort. Zo kan ik nu elke thee soort drinken zonder te hoeven soppen. Als laatste is de siliconen bodem echt ideaal. Zo heb je nooit meer een onderzetter nodig voor je theepot.

Hoe gebruik je de XD Design Teako theepot met infuser?

Het gebruik is eigenlijk heel erg simpel. Het rondje zeefje in de theepot haal je voor gebruik eruit. Dan vul je deze met elk gewenst theesoort. Dit kunnen verse munt bladeren zijn, maar ook gedroogde vruchtjes en zelfs de losse fijne thee (zie foto hierboven). Heb je de gewenste hoeveelheid in de zeef gedaan dan maak je deze dicht. De ene helft is van metaal en de andere helft van plastic waardoor deze makkelijk in elkaar te zetten is maar ook makkelijk is te openen. Vervolgens hang je de infuser aan de deksel en vul je de pot met heet water. Even laten trekken tot de gewenste sterkte en dan kan het bolletje omhoog. Door de fijne inkeping in het handvat hoef je nu niet te knoeien. Zodra je de gewenste sterkte hebt gevonden hang je namelijk het balletje in de inkeping en kan het bolletje in de pot uitlekken.

Heerlijke thee met XD Design Teako theepot met infuser

Helaas mag de XD Design Teako theepot met infuser niet in de vaatwasser. Gelukkig heeft de theepot een strak design en is zeer prettig om met de hand af te wassen.

Lees ook:

Drink jij graag thee?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics