Thuisleven.com
thee ritueel
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > Tijd voor thee met wat lekkers erbij

Tijd voor thee met wat lekkers erbij

Als kind zijnde was er bij ons thuis het ritueel dat er ’s middags wat gedronken werd (meestal thee) met een koekje erbij. Nu ik zelf kinderen heb hecht ik nog steeds veel waarde aan dit ritueel. Zo kunnen we allemaal even relaxen en bijkletsen over wat er gebeurd is op bijvoorbeeld school. Dat koekje bij de thee vervangen we vaak voor een grote bak met fruit of lekkere groentesticks met een dip. Zeker als we eens ongezonder eten op de avondplanning hebben staan is dat een ideale uitkomst. Met het boek “Tijd voor thee” wordt het momentje ’s middags nog feestelijker dan tevoren lees maar snel verder waarom.

Tijd voor thee

Zet maar een kopje thee zoals je die gewend bent en neem dit boek maar bij de hand om eens in te lezen. Dan kom je er al snel achter dat thee niet enkel voor de middag of avond is. Nee thee is een drank voor elk moment van de dag van ontbijtdrank tot digestief na een goede maaltijd. Het boek leert je welke theesoorten er zijn, wat theïne inhoud, hoe je thee moet zetten en bewaren en laat je vervolgens kennis maken met een hele reeks theerecepten.

tijd voor thee

Theerecepten

De recepten voor thee wisselen heel sterk in het boek. De eerste thee die ik tegenkom is kamillethee met honing. Simpeler dan dit kan het haast niet worden en na de fantastische inleiding voel ik enige teleurstelling. “Is dit echt wat ik nog had moeten leren?”

Als ik de volgende recepten bekijk dan maakt de teleurstelling plaats voor nieuwsgierigheid naar de rest. Want waar de kamillethee slechts een opstarter lijkt voor een lekkere kop “verse” thee, ga je vervolgens aan de slag met meerdere ingrediënten dat zich niet enkel beperkt met een zakje zoals we die in de winkel kennen.
Sommige ingrediënten moet ik zelfs even opzoeken op internet om te weten wat het is en waar ik ze kan verkrijgen. Leuk!

Wat erbij?

Nog verder doorgebladerd zie ik allerlei recepten waarin thee wordt verwerkt. Van cake met theeblaadjes tot en met bloemkool salade. Niet alles trekt meteen mijn aandacht om het te willen proeven maar wel om het te willen maken.
En terwijl ik met enige verbazing het ene na het andere recept bewonder kom ik alweer uit voor lekkernijen bij de thee. Deze zijn niet gemaakt van thee maar zijn dus echt als lekkernijtje voor erbij. Het merendeel van de recepten lijkt bij elke willekeurige thee te passen. Andere lekkernijen zijn uitgewerkt met recepten van thee.

Het valt me op dat alle recepten goed en overzichtelijk uitgewerkt zijn. Zelfs een kind kan er dus mee aan de slag. Laat dat nou even handig zijn voor mijn aankomende kraamperiode.

Informatie

Tijd voor thee + heerlijke aanvullende recepten
Uitgeverij: Lantaarn
ISBN: 9789463545563

Maak jij wel eens tijd voor thee?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

16 reacties

 • Ik hou van thee, elke avond groene thee en als mijn dochter komt, kies ik een smaakje, eten we stokbrood, dan kan ik wel liters thee op, superleuk boek!

 • Ben een echte theeleuten….
  Mooi boek…
  Ben de laatste weken bezig met afvallen dus neem et niets meer bij wat lekker is….
  Over een aantal maanden weer…
  Hihihi

 • Een van mijn leukste herinneringen van toen ik zelf kind was is het kopje thee drinken met m’n moeder als ik uit school kwam en die traditie wil ik graag voortzetten met m’n eigen kinderen! Nu alleen nog wat vaker koffie inruilen voor thee 😉

 • Met “Tijd voor thee” kent gezelligheid geen tijd! Met dit feestelijke boek kun je vast lekkers uitproberen voor je theekransje met méér dan 1 een persoon op bezoek!

 • Elke dag drinken mijn man en ik om ongeveer 3 uur een kopje of één, twee of drie met een lekkere koek of gebakje.
  Dat vinden we nodig om even gezellig bijelkaar te zitten en dan kijken we altijd naar ‘Sturm der liebe’ op Duitsland 1.
  Wij drinken dan altijd groene thee met citroen.

 • Wat leuk, recepten met thee! Ik drink zelf voornamelijk losse thee, veel lekkerder dan uit een zakje. Ik zal eens op zoek naar recepten waar ik de smaakjes in kan verwerken die ik als thee niet zo super lekker vind 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics