Thuisleven.com
groente: groentesticks met dips

Groentesticks met lekkere dips

Elk kwartaal ontvang ik de nieuwe Foodybox boordevol lekkere drankjes, hapjes en ingrediënten in ruil voor culinaire inspiratie. Hierbij probeer ik altijd zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen, door lekkere maar ook makkelijke recepten te bedenken. Deze keer ga ik aan de slag met de HEKS’NKAAS® Origineel Tube, de HEKS’NKAAS® Pesto Oude Kaas, Mazetti Bio cremaceto classico en Melvita Biologische bloemenhoning. Zodat je heerlijke groentesticks met lekkere dips kunt maken. Voor deze lekkernij hoef je geen keukenprins of prinses te zijn. Het enige wat je nodig hebt is tijd, een mooie serveerschaal, 4 kommetjes of glaasjes en de ingrediënten van hieronder.

Ingrediënten:

Heks'nkaas, melvitta honing, yoghurt, komkommer, paprika, wortel, bleekselderij, tomaat

 • HEKS’NKAAS® Pesto Oude Kaas. Verkrijgbaar bij Jumbo, Plus, Jan Linders, Poiesz, Spar, Deen voor €2,09
 • HEKS’NKAAS® Origineel Tube. Verkrijgbaar bij Albert Heijn (per week 43), Jumbo, Plus, Dirk, Dekamarkt, Deen, Coop, Jan Linders, Spar, Vomar, Poiesz voor €1,99
 • Mazetti Bio cremaceto classico. Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 3,69 (250 ml)
 • 3 verschillende kleuren paprika’s
 • Komkommers
 • Bleekselderij
 • Wortel
 • Tomaten

En voor de yoghurtdip:

 • 1 theelepel Melvita Biologische bloemenhoning (verkrijgbaar bij alle supermarkten voor €2,79 (250 gram))
 • 1 theelepel mosterd
 • 3 eetlepels yoghurt
 • bieslook

Bereidingswijze groentesticks met dip

 1. Neem de grote serveerschaal en zet in het midden 4 kleine kommetjes, glaasjes of iets anders op.
 2. Was alle groenten zorgvuldig en snijd ze in reepjes, leg het vervolgens op de serveerschaal. De tomaten mogen er in zijn geheel op.
 3. Maak nu de yoghurtdip doe dit door de honing, mosterd en yoghurt met elkaar te mengen. Was de bieslook en snijd deze fijn. Voeg, op een klein beetje na, de bieslook toe aan de yoghurtdip en meng het nog een keer.
 4. Vul de nu 4 potjes. In het ene potje de HEKS’NKAAS® Origineel uit Tube, in het andere potje de HEKS’NKAAS® Pesto Oude Kaas, in weer het andere potje de Mazetti Bio cremaceto classico (lekker om de tomaten in te dippen) en in het laatste potje de yoghurtdip.
 5. Neem nu de overgebleven bieslook en top de yoghurtdip hiermee af om het nog iets mooier eruit te laten zien.

Lekker voor bij de borrel, op een verjaardag, als toetje, tussendoortje of welk moment dan ook!

Maak jij wel eens groentesticks?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics