The Having, het geheim van Rijk worden
Thuisleven.com
Rijk worden door te hebben, the Having
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Persoonlijke ontwikkeling > The Having, het geheim van rijk worden

The Having, het geheim van rijk worden

Heb je je altijd al afgevraagd hoe het kan dat sommige mensen moeiteloos geld lijken aan te trekken. Ze worden zowat letterlijk slapend rijk, terwijl andere mensen gedoemd zijn om te leven in armoede. In dit boek vind je het geheim van rijk worden; The Having.

Journaliste Jooyun Hong

Journaliste Jooyun Hong groeit op in Zuid-Korea, met een vader die weet wat het is om arm op te groeien, soms was er zelf bijna niets te eten. Door zijn ervaringen is de vader extreem zuinig met zijn geld. Zelfs zo zuinig dat hij er, zelf al heeft hij voldoende, niet van kan genieten. In zijn beleving is geld iets dat je moet sparen. Na de dood van haar vader raakt Jooyun Hong geïntrigeerd door het fenomeen rijk zijn en rijk worden. Ze vraagt zich af of het toeval is dat mensen rijk worden en steeds meer rijkdom weten te vergaren, of zit er meer achter? Jooyun Hung gaat op zoek naar het geheim van rijk worden en komt, tijdens haar zoektocht, in gesprek met de goeroe van de rijken; Suh Yoon Lee.

De Visie van Suh Yoon Lee

Suh Yoon Lee heeft een mooie visie, filosofie of hoe je het ook maar wil opvatten: de kunst van het hebben (letterlijke vertaling van The Having). En dan niet hebben om maar te heb en, maar echt hebben. Daarmee bedoel ik waardeer wat je hebt en accepteer wat je niet hebt. Hoe je daarmee rijk kunt worden wordt in het boek uitgelegd met vele voorbeelden, waaronder praktijkvoorbeelden van Jooyun Hong. De journalisten en de goeroe ontmoeten elkaar meerdere keren en Jooyun Hong leert veel van Sun Yoon Lee.

Wat vond ik er van

Het boek ‘The Having’ is echt heel wat anders dan het genre dat ik normaal altijd lees (thrillers). Maar ik vond het een welkome afwisseling. Het boek leest snel weg. Het geheim van rijk worden is plezierig geschreven en ik kreeg tijden een lezen wel een fijn gevoel. Ik sta ook helemaal achter het idee dat je rijker wordt als je tevreden bent met wat je hebt. Ik weet niet of je daardoor echt meer geld krijgt, maar je voelt je dan zeker rijker. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Ik vind het een goede kadotip voor Sinterklaas, kerst of een verjaardag!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics