Selecteer een pagina

Een knapperend haardvuur brengt niet alleen warmte, maar ook een gezellige sfeer in huis. Voor veel mensen is het stoken van de openhaard een favoriete bezigheid tijdens de koude wintermaanden. Maar waar haal je het beste haardhout vandaan? Er zijn verschillende mogelijkheden: je kunt het hout online bestellen of ophalen in kleine zakken bij de bouwmarkt.

Haardhout kopen: Online of in de bouwmarkt

Haardhout is tegenwoordig gemakkelijk te verkrijgen. Voor wie snel en direct hout nodig heeft, bieden bouwmarkten vaak haardhout aan in kleine zakken. Dit is ideaal voor incidentele stokers of als je een kleine voorraad nodig hebt. Echter, voor grotere hoeveelheden is haardhout kopen en online bestellen vaak de beste optie. Veel leveranciers bieden een ruime keuze aan haardhout dat je eenvoudig vanuit huis kunt bestellen en laten bezorgen. Hierdoor bespaar je tijd en moeite, en hoef je niet zelf te sjouwen met zware zakken.

Haardhout in bigbags: Van 1 tot 8 kuub

Als je regelmatig je open haard gebruikt of een grotere voorraad wilt aanleggen, is het bestellen van een bigbag haardhout een uitstekende optie. Haardhout in bigbags wordt geleverd in verschillende hoeveelheden, afhankelijk van je behoefte:

  • 1 kuub: Perfect voor incidenteel gebruik. Makkelijk op te slaan en te hanteren. 1 kuub haardhout online kopen.
  • 2 kuub: Geschikt voor mensen die vaker een haardvuur aansteken, maar geen enorme opslagruimte hebben.
  • 4 kuub: Ideaal voor huishoudens die de haard intensief gebruiken. Vereist wel wat meer opslagruimte.
  • 8 kuub: Voor de echte haardliefhebber of voor wie de open haard als hoofdverwarming gebruikt. Dit vraagt om een aanzienlijke opslagruimte en planning.

Voordelen van duurzaam haardhout

Het kiezen van duurzaam haardhout biedt diverse voordelen, zowel voor jou als voor het milieu:

  1. Milieuvriendelijk: Duurzaam haardhout komt uit goed beheerde bossen waar voor elke gekapte boom een nieuwe wordt geplant, wat bijdraagt aan de biodiversiteit en het behoud van bossen.
  2. Hogere energie-efficiëntie: Goed gedroogd, duurzaam haardhout brandt efficiënter en produceert meer warmte per blok, wat het gebruik ervan kosteneffectief maakt.
  3. Minder rook en roet: Duurzaam haardhout heeft een lager vochtgehalte, wat resulteert in een schonere verbranding met minder rook en roetvorming. Dit is beter voor je schoorsteen en je gezondheid.
  4. Ondersteuning van lokale economieën: Door duurzaam haardhout te kopen, ondersteun je lokale houtproducenten en draag je bij aan een verantwoorde houtindustrie.

Koop online en bespaar het gesjouw

Online haardhout kopen biedt het gemak van levering aan huis, waardoor je niet hoeft te sjouwen met zware houtblokken. Bovendien kun je vaak kiezen uit verschillende soorten en hoeveelheden hout, afgestemd op jouw specifieke behoeften. Door je haardhout online te bestellen, bespaar je niet alleen tijd en moeite, maar kun je ook profiteren van voordelige aanbiedingen en een breed scala aan opties. Maak de koude wintermaanden warm en gezellig met het juiste haardhout, eenvoudig besteld en snel geleverd.

Lees ook:

Hebben jullie een open haard?

#ad

Geverifieerd door ExactMetrics