Thuisleven.com
Vals nest
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Young Adult > ‘Vals nest’ 13+ jeugdthriller van Beatrijs Peeters

‘Vals nest’ 13+ jeugdthriller van Beatrijs Peeters

Het aantal kinderboekrecensies op Thuisleven neemt zienderogen toe. Dat is niet vreemd omdat we allemaal moeder zijn van (pré) basisschoolleerlingen. Om een klein beetje evenwicht in het aanbod aan te brengen duik ik in mijn jeugdboekenkast en mijn oog valt op de neon oranje kaft met het mes: ‘Vals Nest’.

Het verhaal

Lisa is doof en doet zich stom voor. Ze is een pleegkind van De vader en De moeder. Lisa heeft alleen nog contact met Luke, haar danspartner die haar onder chantage bevoorraad. Ze wil niet dit geheim uitkomt. Dan brengt een sociomens Drago bij hen en maakt het warme valse nest compleet. Hij wil het allerliefst terug naar zijn verslaafde moeder terwijl het daar niet veilig is. Drago heeft een ontplofknop die ongewild omgeschakeld wordt, zo slaat hij De moeder, die het hem later in al haar goedheid vergeeft. Het lijken voorboden van onvergefelijke gebeurtenissen, maar wie is uiteindelijk de valserik?

Mijn mening

Rauw, rauw is het leven binnen de pleegzorg. Alleen de excessen halen het nieuws, bijna nooit de succesverhalen. In deze dunne paperback verhalen Lisa en Drago in korte hoofdstukken over hun werkelijkheid. De proloog geeft al iets van de ontknoping weg, maar dat ben ik na 26 indrukwekkende hoofdstukjes allang weer vergeten. De toon is gezet, de sfeer is bepaald en ik lees ademloos op vlot tempo door. Dit boek leg je niet snel weg. Waar gaat het heen? Hoe loopt het af? En in het begin Waar gaat het eigenlijk over? En dan buiten adem aangekomen bij de laatste hoofdstukken loopt het allemaal anders en wordt er zelfs aan de verrassende ontknoping nog een extra draai gegeven.

Informatie

Vals Nest van Beatrijs Peeters, Uitgeverij De Eenhoorn 2016.

Lees ook:

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics