Thuisleven.com
Esther Verhoef thriller de kraamhulp.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Thriller > Thriller Weken- De kraamhulp van Esther Verhoef

Thriller Weken- De kraamhulp van Esther Verhoef

Hoe leuk is dat? Dochterlief komt met een boek uit school en reikt het mij aan. “Mama, jij houdt toch ook van thrillers?” “Dit is echt een heel spannend boek!” Ze geeft de dikke pil ‘De kraamhulp’ van Esther Verhoef in mijn handen. En dat precies in de jaarlijkse Thriller Weken. Dat kan geen toeval zijn en ik ga er gelijk voor zitten.

Esther Verhoef

Esther Verhoef is geen onbekende voor thriller liefhebbende lezers. Ze heeft sinds 2003 haar strepen verdient door het schrijven van verschillende (psychologische) thrillers als Onrust, Rendez-Vous en Lieve Mama. De kraamhulp is genomineerd voor de NS publieksprijs en de Gouden Strop. In 2014 was de kraamhulp het beste verkochte fictieboek in Nederland.

Thriller de kraamhulp van Esther Verhoef.
De kraamhulp, spannende thriller van Esther Verhoef.

De kraamhulp

Didi is gelukkig getrouwd en net bevallen van haar eerste kindje. De bevalling was erg zwaar voor haar en ze is blij met alle hulp en steun van de behulpzame kraamhulp. Haar man valt ook voor haar charmes…
Miriam is politieagent en ze krabbelt op na het overlijden van haar broer. Wijt het aan beroepsdeformatie maar ze verdenkt haar schoonzus van betrokkenheid bij zijn overlijden. Daar heeft ze overigens na het afscheid niets meer van gezien of vernomen. Dan krijgt Miriam ergens lucht van en komt uit bij het gezin van Didi. Een spannende ontknoping volgt.

Mijn leeservaring

Wat bijzonder leuk om een goed met plakfolie ingepakte thriller uit de mediatheek van onze dochter te lezen. Twee verhaallijnen wisselen elkaar in korte hoofdstukken af. Het is even inkomen, maar ik zit er al snel helemaal in. Halverwege het boek denk ik te weten hoe het af zal lopen. Ik heb alleen nog geen benul hoe de eindjes door Esther Verhoef aan elkaar geknoopt zullen worden. En dan gaat het toch net even anders dan ik verwacht heb. Wat zit het verhaal van De kraamhulp goed in elkaar. Wel ben ik blij dat ik geen kraamhulp meer nodig heb, want ik zal ze nooit meer hetzelfde kunnen benaderen..

De Thriller Weken

De Thriller Weken zijn de opvolger van de Thriller Tiendaagse. In 2023 vinden de Thriller Weken plaats tussen 26 mei t/m 18 juni. In deze periode besteden boekenwinkels en bibliotheken meer aandacht aan het spannende boek. De data voor 2024 zijn op het moment van het schrijven van dit artikel nog niet bekend gemaakt.

Boekinformatie

De kraamhulp
Esther Verhoef
2016, Ambo/Anthos
ISBN 9789041423696

Lees ook:

Lees jij graag thrillers?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics