Selecteer een pagina

Theo-Henk Streng is je wellicht bekend van de Young Adult thrillers ‘Uitgebroken’ en ‘De Nalatenschap’. Nu is er een derde titel van zijn hand verschenen ‘Dochter van de onderwereld‘. Ik mag het lezen, recenseren en twee exemplaren verloten onder de geïnteresseerden.

Dochter van de onderwereld

Nikki zit op de middelbare school en gaat een beetje haar eigen gang. Ze weet dat de mensen naar haar kijken en over haar praten. Dat heeft alles met haar vader te maken. Die is zeer actief in de drugshandel. Hij is volop in het nieuws geweest toen zijn advocaat hem vrijpleitte wegens een vormfout.
Dan staat ineens haar wereld op zijn kop. Haar vader wordt vermoord en het is niet echt duidelijk uit welke hoek het komt. Gelukkig is daar Jim. Ze doen leuke dingen met elkaar en groeien naar elkaar toe. Hij kan haar helpen met het hacken van de laptop van haar vader. Ze vinden belastende informatie en het gevaar dreigt en komt steeds dichterbij.

Mijn leeservaring

De hoofdpersoon Nikki leer ik snel kennen. Ze is niet bang om op onderzoek uit te gaan en dat op jonge leeftijd. Zij en haar moeder staan zeker hun mannetje. Dan zijn er een aantal vaste personages om Nikki heen die ik in het begin niet goed kan plaatsen. Twee handlangers van haar vader, een concullega en twee dienders. In een verrassend tempo volgen de wendingen elkaar op. En als ik dan denk te weten uit welke hoek het gevaar dreigt, volgt er een verrassende en spannende ontknoping.

Boekinformatie

Dochter van de onderwereld
Auteur: Theo-Henk Streng
Covercredits: Ralph Bunschoten
Uitgeverij: H!P, 2022
ISBN: 9789493233933

Lees ook:

Lees jij graag YA boeken?

Geverifieerd door ExactMetrics