Selecteer een pagina

Ben je een beetje van mijn generatie en ken je Buffy The Vampire Slayer nog? Dan is er een nieuwe serie die je daar heel erg aan laat denken.  Of ken jij de boeken van Cassandra Clare? Ze is de auteur van de ondertussen wereld beroemde boeken “Kronieken van de onderwereld” of in het Engels, Mortal Instruments. (Uit de Young Adult collectie.)
Jazeker, daar is ook de film van met Lily Collins in de hoofdrol als Clary en Jamie Cambell Bower als Jace. De film kwam al uit in 2013 en er is, helaas voor mij, daarna geen vervolg gekomen. Toen ik hoorde dat er een nieuwe serie gemaakt was gebaseerd op de boeken kon ik die dan ook niet laten liggen.

Netflix The mortal instruments

Ik kwam erachter dat er een serie was door een reclame van Netflix. Zelf heb ik geen streamingsdiensten abonnement dus heb ik de serie op blu ray gekocht. Mocht je helemaal niets van The mortal instruments kennen of gehoord hebben, dan kan je verder lezen. Ken je het verhaal wel dan kan je deze alinea wel overslaan.
Het normale leventje in New York van tiener Clary Fray wordt overhoop gegooid als ze ontdekt dat ze behoort tot een mensenras met engelenbloed dat op demonen jaagt. Shadowhunters noemen ze zich en zo komen zij en haar beste vriend Simon in de wereld van de onderwerelders. Weerwolven, engelen, vampiers en feeën, ze komen allemaal voorbij. Ondanks een vreselijk verraad binden Clary en de Shadowhunters de strijd aan met het nieuwe leger van Valentine (Clary’s vader) om het uiteindelijke lot van de schaduwwereld te bepalen. Maar zoals het een goede serie betaamt staan er meerdere gevaren te wachten en Lilith staat klaar om hun Shadowhunters leven moeilijk te maken.
Mijn favoriete karaketer van de serie is Magnus Bane, hij brengt echt de komische noot.

De serie en de film

Heb je de film gezien en ben je net zo stomverbaasd als ik dat er geen vervolg kwam? Dan raad ik je de serie echt aan. Persoonlijk vind ik de serie beter gecast dan de film. Al vond ik Lily Collins het wel goed doen als Clary. Het is wel even wennen als je van de film meteen over springt naar de serie. 'Shadowhunters, Kronieken van de onderwereld'In het begin is er nog niet zoveel budget heb ik het idee en zijn de tekens op hun huid erg slecht en het acteerwerk laat nog wat te wensen over. Het zijn jonge acteurs en ze groeien er gelukkig wel in na seizoen 1 dat 13 afleveringen heeft. Seizoen 2 heeft maar liefst 20 spannende afleveringen en seizoen 3 is opgedeeld in twee gedeeltes. Het eerste deel van seizoen 3 is 10 afleveringen en deel 2 heeft er 12.

Verhaallijn

Ik heb zelf het tweede deel van seizoen 3 niet gezien. Maar ik kan je vertellen de serie is echt spannend. De verhaallijn is wel anders dan in de boeken maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg. De boeken kende ik al en zijn afgelopen zomer helemaal gelezen, dan is het wel leuk om net een andere kijk te hebben op de serie.
Hij doet me echt heel erg denken aan de Buffy serie van vroeger. Een meisje dat goed van zich af weet te slaan en als je die serie leuk vind of vond dan is deze ook echt een toevoeging aan je collectie. Het enige jammere aan de box die bijvoorbeeld Bol.com verkoopt is dat hij niet Nederlands ondertiteld is. Dus als je Engels niet zo goed is is dat wat lastig. Gelukkig heb ik daar geen last van en kan ik de serie goed volgen. Maar ik wil het er wel even bij vermelden natuurlijk. Heb je Netflix dan kan ik je zeker aanraden hem eens te bekijken en niet meteen na een aflevering op te geven. Echt het wordt beter.
Ik hoop dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt, en wil je niets kijken maar juist lezen dan zijn de boeken ook een goed alternatief. We kunnen toch de deur niet uit en hier zal je echt uren zoet mee zijn.

Lees ook:

Heb jij al eens The Shadowhunters gekeken?

Geverifieerd door ExactMetrics