Thuisleven.com
The only living boy in New Yor
Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Drama > The only living boy in New York

The only living boy in New York

Eind augustus ging er een film in première in de Nederlandse bioscopen die ik dolgraag wilde zien, namelijk The only living boy in New York. Het leek me erg ideaal om samen met mijn man naartoe te gaan vanwege het feit dat er enkele goede acteurs in meespelen. Helaas kwam het er niet van om de film in de bioscoop te gaan kijken en ik baalde gruwelijk dat we te laat waren maar de omstandigheden waren nu eenmaal zo. Een tijd geleden kregen we de kans om deze film op dvd te mogen recenseren, een kans die we dit keer dus niet lieten liggen. En dus installeerden we ons voor een filmavond lekker bij ons thuis op de bank.

The only living boy in New York

Het genre zegt drama en dat is een thema waar de nekharen van mijn man al van overeind gaan staan omdat dat volgens hem dan vaak een typische vrouwenfilm is. Dit keer is hij een stuk enthousiaster vanwege het feit dat er een aantal bekende acteurs en actrices in meespelen zoals Pierce Brosnan (o.a James Bond), Kate Beckinsale (o.a. Pearl Harbor) en Cynthia Nixon (o.a. Sex and the City). Thomas is net afgestudeerd en leeft een comfortabel, zelfs saai te noemen leven in de stad New York.

Het zit hem verder allemaal niet echt mee aangezien hij nog niet weet wat hij met zijn leven wil, zijn vriendin gaat waarschijnlijk voor werk naar Kroatië en ondertussen ziet zijn vader niets in zijn schrijftalent. Zijn moeder daarentegen ziet graag dat hun gezinsleven en alles eromheen perfect is. Helaas verandert alles zodra Thomas ontdekt dat zijn vader een affaire heeft en besluit om op onderzoek uit te gaan. Zodra hij weet wie de minnares is raakt hij er steeds meer bij betrokken en zelfs geobsedeerd door haar. Ondertussen komt er in het gebouw waar hij woont een wel hele aparte buurman wonen waar hij zeer interessante gesprekken mee heeft. Deze buurman geeft hem adviezen als een vaderfiguur en speelt binnen korte tijd een zeer belangrijke rol in het leven van Thomas.

Mijn mening

Ondanks het feit dat de film het genre ‘drama‘ heeft zou ik het niet zozeer een typische vrouwenfilm noemen. De film blijft me boeien en geeft je van tijd tot tijd zelfs stof tot nadenken. Het heeft vooral ook te maken met het volwassen worden en het feit dat een gezin perfect kan lijken maar dat schijn bedriegt. Wat ik een zeer interessant personage vind is de buurman vanwege zijn voorkomen. Deze buurman is een alcoholist en er staat bijna niets in zijn spierwitte appartement. Toch straalt hij tegelijk wat warmte uit en lijkt hij een beetje een vaderlijk figuur.  Normaal ben ik geen van Pierce Brosnan maar in deze film komt hij compleet tot zijn recht en hij speelt de rol dan ook perfect vind ik. Kortom, deze film is een echte aanrader om eens te kijken voor een heerlijke filmavond.

Informatie

Titel: The only living boy in New York
Genre: Drama
Speelduur: 85 minuten
Regisseur: Marc Webb
Hoofdrolspelers: Callum Turner, Pierce Brosnan, Kate Beckinsale, Cynthia Nixon, Jeff Bridges

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen*

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics