De vijf die blijven, een bloedstollende misdaadthriller.
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > De vijf die blijven, een bloedstollende misdaadthriller.

De vijf die blijven, een bloedstollende misdaadthriller.

Mijn 16 jarige dochter leest graag en veel. Toch is er een genre die ze het meest leest en dat zijn thrillers. Vooral de boeken van Holly Jackson vind ze helemaal geweldig. Toen ik het persbericht ontving van haar nieuwe boek ‘De vijf die blijven’ vroeg ik hem dan ook gelijk aan ter recensie.

Acht uur. Zes vrienden. Vijf blijven in leven.

Red en haar vrienden besluiten in de voorjaarsvakantie naar de kust te gaan met de camper. Ze hebben er heel veel zin in maar dan rijden ze verkeerd. Op het moment dat ze ze zich willen omdraaien, worden hun banden en benzinetank kapot geschoten. Ze zien een rode stip en hebben al snel door dat er een scherpschutter op hun loer ligt. En hij is op een ding uit: een van hun heeft een geheim. Wat ze ook proberen, een van hun gaat de nacht niet overleven.

Wat vind Vera van ‘De vijf die blijven’.

Toen Vera eenmaal begon met lezen, vond ze het zo spannend dat ze niet meer kon stoppen met lezen. Tijdens het lezen is het duidelijk dat steeds meer geheimen aan het licht komen, dat zorgt voor een dodelijke spanning binnen de groep. Daardoor is elk hoofdstuk op zichzelf spannend.

Informatie.

De vijf die blijven.
Auteur: Holly Jackson.
Eerste vertaler: H.C. Kaspersma.
ISBN: 9789021476803.
Uitgever: Volt.
Releasedatum: 28 februari 2023.
Genre: young adult, thrillers en spanning.
Leeftijd: vanaf 15 jaar.

Lees ook:

Welke genres lezen jullie kinderen graag?

# Voor het schrijven van dit artikel heb ik een recensie-exemplaar ontvangen #

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Mijn dochter vindt deze schrijver ook geweldig. Ben zo blij dat ze zo graag leest. Ze zit nu op tweetalig onderwijs en leest nu ook vaak Engelse boeken. En die zijn vaak ook een stuk goedkoper in de aanschaf omdat er veel meer Engelse uitgaven worden gedrukt.

Geverifieerd door ExactMetrics