Thuisleven.com
‘1989, Liefde is sterker’ van Susanne Wittpennig (recensie)
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Young Adult > 1989, Liefde is sterker van Susanne Wittpennig (recensie)

1989, Liefde is sterker van Susanne Wittpennig (recensie)

Wat doe je als je weet hoe je toekomst eruit ziet? Hoe zou je het eigenlijk vinden om een kijkje in je toekomst te nemen? Lijkt je dat interessant? Wordt je nieuwsgierig? Dan is dit nieuwe Young Adult boek van Susanne Wittpennig echt een boek voor jou.

Het verhaal 1989, Liefde is sterker

Het verhaal gaat over de zestienjarige Lisa en speelt zich af in Engeland in het jaar 1989. Lisa’s ouders zijn enkele jaren geleden overleden en daarom woont Lisa bij haar oudere broer en zijn vriendin. Tussen Lisa en de vriendin van haar broer zijn regelmatig botsingen. Dat komt omdat Lisa zich met grote regelmaat afzondert, haar eigen gang gaat en weinig contacten heeft met andere leeftijdsgenoten. De vriendin van haar broer heeft daar een mening over, het is niet goed voor Lisa dat ze zo weinig vriendinnen heeft. Maar Lisa houdt er een andere mening op na. Ze vindt het prima zo, ze heeft Britt als lieve vriendin en ze kan goed overweg met de wat aparte en zeer slimme klasgenoot Zac. Daarnaast is Lisa ook nog verliefd op Momo, die eigenlijk Morgan heet.

Ze kennen elkaar nog van de kleuterschool, daar waren ze elkaars beste vrienden. Jammer genoeg zijn ze een beetje uit elkaar gegroeid, en Lisa mist haar jeugdvriendje enorm. Ze zien elkaar elke dag op school, alleen Momo gedraagt zich dan afstandelijk en koel naar haar. Het is niet meer zoals het ooit was, en daar heeft Lisa het wel moeilijk mee. De vader van Zac is beroemd, hij heeft een Nobelprijs voor natuurkunde gekregen. En Zac wil maar wat graag in de voetsporen van zijn vader treden. Hij heeft het idee gekregen om een tijdmachine te maken, en dat lukt hem aardig. Hij probeert zijn uitvinding uit op Lisa, en dat lijkt te slagen alhoewel er ook dingen niet helemaal soepel gaan.

Lisa maakt kennis met haar toekomstige zelf en ze krijgt een glimp te zien van 2018. Het gevolg hiervan is dat ze moet oppassen voor natuurkundeleraar Mr. Ash. En haar toekomstige ik waarschuwt haar dat ze haar liefde voor Momo niet moet opgeven. Anders zal Momo op jonge leeftijd sterven. Dat is heftig nieuws! Wat moet Lisa hiermee? Wat kan ze hiermee? Lees en ontdek het zelf in dit boek.

Mijn mening

Ik was erg nieuwsgierig naar het boek. Het boek heeft een mooie omslag en zag er aantrekkelijk uit. Toch heeft het even geduurd om in het verhaal te komen. Het begin vond ik niet heel erg pakkend. Dat kan heel goed aan mij liggen. Ik heb namelijk weinig met natuurkunde. Maar doordat Zac bezig is met het ontwerpen van de tijdmachine kwamen er natuurkundige termen om het hoekje kijken. Hierdoor duurde het voor mijn gevoel wat lang dat er echt iets ging gebeuren in het verhaal. Toen ik eenmaal in het verhaal zat, en er wat meer ging gebeuren kon ik niet meer stoppen met lezen.

De schrijfster, Susanne Wittpennig, heeft een prettige, overtuigende en beeldende schrijfstijl. Door de nauwkeurige beschrijving van het leven in 1989 waande ik mijzelf ook weer in de jaren 80. De tijd zonder mobiele telefoon en computer. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen.
Het boek zit goed in elkaar, is gevarieerd met een vleugje romantiek, humor, veel spanning en avontuur. Houdt je van tijdreizen? Dan moet je helemaal dit boek induiken! Of je nou een jeugdige lezer of een wat oudere lezer bent, ik spreek uit ervaring, ook de oudere lezer blijft tot het laatst geboeid! Een minpunt van het boek is dat je na het lezen van dit boek heel graag verder wilt lezen. Gelukkig is 1989 het eerste deel van de nieuwe serie Time Travel Girl. Dus wordt vervolgd!

Boekinformatie

Titel: 1989
Schrijfster: Susanne Wittpennig
Uitgeverij: Callenbach
Uitvoering: Paperback
Pagina’s: 448
Verschijningsdatum: 28-11-2017
ISBN 9789029727181
Leeftijd: vanaf 13 jaar

Lees ook:

Zou dit een boek voor jou kunnen zijn?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Waarschijnlijk niet omdat het lang duurt voor je in het verhaal zit. Met mijn geheugen en concentratie is dat dan niet heel handig 🙂

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics