Comfortabel wonen door slim te leven
Thuisleven.com > Sport & Gezondheid > Comfortabel wonen door slim te leven.

Comfortabel wonen door slim te leven.

Als gezond mens sta je niet stil bij alle dagelijks ongemakken in het leven van mensen die ergens tegen aan lopen. In mijn werk zie ik dit dagelijks. Van kleine ongemakken die mensen tegen komen tot en met grote ongemakken. Dit gaat gepaard met soms behoorlijke frustraties bij de mensen zelf. Een hele enkele keer levert dat hilarische momenten op. Zoals twee weken geleden.

Snoeischaar.

Terwijl een collega een tas op wilde pakken van een cliënt, merkte ze dat deze wel heel zwaar was. We vroegen haar wat erin zat en mevrouw gaf heel vrolijk aan dat er slechts de dagelijks dingen in zitten. Zoals een beurs, zakdoekjes, keel snoepjes en de snoeischaar. Van dat laatste keken we elkaar toch wel een beetje gek aan. Een snoeischaar in een handtas en dat normaal vinden? Wat blijkt, als mevrouw in de scootmobiel zit en op een smalle straat rijdt waar ze niet kan keren of ergens omheen kan rijden blijkt ze wel eens vol door de takken te moeten rijden. Dit was ze zo zat dat ze voortaan een snoeischaar in haar tas heeft zitten om zo de takken waar ze aan kan komen even af kan knippen. Een klein hulpmiddel dus die voor haar toch wel een enorm comfort bied in haar leven.

Scootmobiel.

Een drempel is een mooi hulpmiddel voor het huis zelf. Al het vuil dat buiten op de grond ligt wordt zo niet zomaar naar binnen getrapt. Ook als het geregend heeft, is de drempel een mooi hulpmiddel voor het huis om het water zo goed als mogelijk buiten te houden. Toch kan de drempel een drempel zijn voor mensen die minder mobiel zijn. Heb je ooit al eens in een rolstoel gezeten en geprobeerd om over een drempel heen te rijden? Of een scootmobiel die zelfs nog een stuk zwaarder is dan een rolstoel? Geloof mij dat een drempel dan ineens een grote ergernis kan zijn in het leven van mensen.

Drempelhulpen.

Toch is die ergernis nergens voor nodig. Met een eenvoudig hulpmiddel kan er daarna makkelijk over de drempel heen gereden worden. Omdat er verschillende drempels zijn, zijn er ook verschillende drempelhulpen. Zo bestaan er inklapbare drempelhulpen, sterke drempelhulpen en zelfs rubberen drempelhulpen. Over de andere drempelhulpen nog niet gesproken. Zo is er voor elke drempel een hulpmiddel beschikbaar die gebruikt kan worden.

Lees ook:

Heeft u nog een tip om comfortabel te leven als je minder mobiel bent?

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

4 reacties