Thuisleven.com > Sport & Gezondheid > Reuma? Zo blijf je toch fit!

Reuma? Zo blijf je toch fit!

Elke dag pijn aan uw gewrichten? Of last van uw knieën tijdens intensieve trainingen? Het is nummer 1 reden waarom mensen op latere leeftijd stoppen met sporten, zonde. Sport hoeft niet zwaar te zijn of pijn te doen.

Oplossing

De ultieme vrijheid beleef je tijdens het fietsen. Nu is dit waarschijnlijk een sport die het meeste pijn zal doen aan uw knieën. Maar door de moderne techniek is daar een oplossing voor. Persoonlijk heb ik enorme pijn in mijn knieën, hoewel fietsen een passie is voor mij was stoppen geen optie. Op zoek naar een oplossing kwam er een super mooie fiets op mijn pad, de elektrische fiets. De pijn in mijn knieën verdween na een paar dagen en geniet nog elke dag van de vrijheid en het buiten zijn.

Yoga

Het klinkt misschien een beetje raar maar Yoga houd je lijf jong. Lenigheid en conditie komen vanzelf en worden essentieel in een later stadium van de sport. De sport wordt meestal buiten gegeven op een gras veldje met de zon in je gezicht. De lessen worden ook in groepen gegeven. Het is dus niet alleen maar sporten, je zult er ook nog ongeacht vrienden bij krijgen.

Voeding

Voeding is essentieel om een gezond lijf te creëren. Denk er aan dat uw altijd genoeg eiwitten en voldoende vitamines binnen krijgt. Denk aan het eten van eieren, kipfilet, biefstuk, kwark en het drinken van melk. Af en toe een pizza voor de afwisseling is ook niet gelijk slecht voor je, zelf daarin zitten vaak stoffen die je lijf nodig heeft. Zo kan er in een pizza Tonijn wel 20 gram eiwitten zitten! Dit is erg goed voor het herstel van uw spieren na een intensieve training. 2019 staat voor een fit en gezond jaar, zet hem op!

Zorg jij goed voor je lijf en leden?

gastbloggerthuisleven

Voeg commentaar toe