Thuisleven.com

Reuma? Zo blijf je toch fit!

Elke dag pijn aan uw gewrichten? Of last van uw knieën tijdens intensieve trainingen? Het is nummer 1 reden waarom mensen op latere leeftijd stoppen met sporten, zonde. Sport hoeft niet zwaar te zijn of pijn te doen.

Oplossing

De ultieme vrijheid beleef je tijdens het fietsen. Nu is dit waarschijnlijk een sport die het meeste pijn zal doen aan uw knieën. Maar door de moderne techniek is daar een oplossing voor. Persoonlijk heb ik enorme pijn in mijn knieën, hoewel fietsen een passie is voor mij was stoppen geen optie. Op zoek naar een oplossing kwam er een super mooie fiets op mijn pad, de elektrische fiets. De pijn in mijn knieën verdween na een paar dagen en geniet nog elke dag van de vrijheid en het buiten zijn.

Yoga

Het klinkt misschien een beetje raar maar Yoga houd je lijf jong. Lenigheid en conditie komen vanzelf en worden essentieel in een later stadium van de sport. De sport wordt meestal buiten gegeven op een gras veldje met de zon in je gezicht. De lessen worden ook in groepen gegeven. Het is dus niet alleen maar sporten, je zult er ook nog ongeacht vrienden bij krijgen.

Voeding

Voeding is essentieel om een gezond lijf te creëren. Denk er aan dat uw altijd genoeg eiwitten en voldoende vitamines binnen krijgt. Denk aan het eten van eieren, kipfilet, biefstuk, kwark en het drinken van melk. Af en toe een pizza voor de afwisseling is ook niet gelijk slecht voor je, zelf daarin zitten vaak stoffen die je lijf nodig heeft. Zo kan er in een pizza Tonijn wel 20 gram eiwitten zitten! Dit is erg goed voor het herstel van uw spieren na een intensieve training. 2019 staat voor een fit en gezond jaar, zet hem op!

Lees ook:

Zorg jij goed voor je lijf en leden?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

 • Ik zou iedereen met reuma e.a. Ecstatic Dance willen aanraden!

  Ik heb zelf een 7 tal versleten (gedehydrateerde) tussenwervelschijven in mijn rug waardoor ik 20 jr nauwelijks iets kon. Niet eens stofzuigen.ik had altijd pijn Ik hield altijd van dansen maar deed dat al jaren niet meer. Te belastend en te uitputtend
  Totdat ik via via hoorde over Ecstatic Dance. Vrij dansen zonder pasjes od regels, zonder praten (dus uit je hoofd) en niks moet, alles mag. Staand, zittend, liggend dansen. Binnen jouw mogelijkheden dans jij je eigen dans, gewoon wat er spontaan komt. Je hoeft niks te kunnen. Niemand let op je.Alleen of met je ogen dicht. Of juist wel met een ander. Zonder praten dus uit je hoofd en in je lijf. De muziek is eclectisch, van beats tot world, klassiek, van alles. En altijd top djs van over de hele wereld.

  Ik ben in 1 jaar tijd zo belachelijk fysiek en mentaal vooruit gegaan. Geen pijnstillers of fysio meer nodig
  En het geeft zoveel positieve energie! (Het is net chocolade 2.0)
  Daardoor heb ik zelfs voor het eerst na 30 jaar een fysieke opleiding kunnen afronden; ik ben danscoach/therapeut geworden en doe ceremonies bij dance nights.
  En er komt meer; komend jaar ga ik een dj training volgen 🙂

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics