Thuisleven.com
coronaproof zomer
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Gezondheid en Welzijn > Sport > Hoe laat je je kinderen genoeg bewegen?

Hoe laat je je kinderen genoeg bewegen?

Bewegen is belangrijk. Dit geldt voor zowel jong als oud. Een kind zou minstens een uur per dag aan matige inspanning moeten doen en drie keer per week aan een intensievere inspanning. Om het bewegen leuk te maken, kun je ook zelf met je kinderen meedoen. Bewegen is immers voor jezelf ook alleen maar goed! Hieronder deel ik een aantal tips hoe je samen met je kinderen, op een leuke manier kunt bewegen.

Samen naar school

Om de dag meteen goed en sportief te beginnen kun je samen met je kinderen naar school fietsen of lopen in plaats van met de auto gaan. Zo heb je meteen vroeg in de ochtend al een klein bewegingsmomentje erop zitten. Daarnaast worden de kinderen hierin steeds zelfstandiger. Ze gaan beter fietsen, leren de weg naar school én ze gaan het als normaal beschouwen. Het bewegen in de ochtend zal geen ‘moetje’ voor ze zijn.

Thuis veel bewegen

Wanneer de kinderen uit school komen duiken ze tegenwoordig snel achter de tv, pc of telefoon. Ze zitten aan de buis gekluisterd en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de dagelijkse beweging. Ga thuis spelletjes met ze meespelen. Speel door het hele huis verstoppertje of bouw samen een hut in de tuin. Wanneer je druk met de kinderen meespeelt, zorg er dan wel voor dat je een goed telefoonhoesje om je telefoon hebt. Door als dat rondspringen en bewegen kan je telefoon zomaar uit je broekzak vallen. Of je legt hem helemaal weg, dat is misschien zelf nog beter! Na het ravotten zijn de kinderen waarschijnlijk moe, waardoor ze ook direct een goede nachtrust krijgen. Zo heb je twee vliegen in één klap!

Speeltuin

Schijnt het zonnetje buien? Ga er dan op uit! Pak de fiets en ga naar een speeltuin. De fietstocht naar de speeltuin kun je ook nog leuker maken door een leuke, nieuwe route uit te kiezen. Stippel thuis een leuke route uit, plaats je smartphone in een telefoonhouder voor op de fiets en ga op pad! Dankzij de telefoonhouder kun je beide handen goed aan het stuur houden en heb je een goed overzicht van de route. Zodra je bent aangekomen bij de speeltuin kunnen de kinderen lekker gaan klimmen en klauteren. Een perfecte manier om je kinderen wat extra beweging te geven.

Meehelpen met klusjes

Blijf je toch liever binnen? Laat de kinderen dan meehelpen met kleine klusjes. Zo bewegen ze extra én is je huis wat opgeruimder. Klinkt perfect toch? Daarnaast kunnen ze er tot een bepaalde leeftijd nog wel de lol van inzien en leren ze wat opruimen is. Om het wat leuker te maken kun je de favoriete muziek van de kinderen opzetten via je smartphone. Zo kunnen jullie tussendoor lekker meezingen of leuke dansjes doen. Zorg er wel voor dat je je telefoon op een veilige plek neerlegt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Om de schade alvast voor te zijn kan een Huawei P20 Lite (2019) hoesje erg handig zijn. Na al het tillen, dansen en meezingen zullen de kinderen ongetwijfeld uitgeput op de bank ploffen.

Hoe laat jij de kinderen (en jezelf) meer bewegen?

Lees meer over Leuke (en goedkope) manieren om je kind voldoende te laten bewegen en Lekker bewegen met de NERF Elite Infinus.

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Wij proberen er elke dag even op uit te gaan, vooral in de vakantie. Even een ommetje maken, lopend een paar boodschapjes doen, of een stukje fietsen. We gaan ook veel naar de speeltuin in de buurt. We doen ook regelmatig leuke beweegspelletjes en dat vinden ze heel leuk om te doen. of even voetballen na het avondeten.

  • Hier is tikkertje nog een groot favoriet. Ook gaan wij vaak lopend om een boodschap en nu het langer licht is buiten gaan we na het eten nog naar de speeltuin waar hij lekker uit kan rennen.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics