Kijk- en zoekboek 'Zaterdag' - Saskia Halfmouw - recensie
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Kijk- en zoekboek ‘Zaterdag’ – Saskia Halfmouw – recensie

Kijk- en zoekboek ‘Zaterdag’ – Saskia Halfmouw – recensie

Zaterdag is de fijnste dag van de week! Weet je waarom? We zijn dan vrij en hoeven niet naar school, we kunnen dan lekker doen waar we zin in hebben. De zaterdag beginnen wij altijd rustig. Onze papa en mama willen namelijk graag dat we op zaterdag uitslapen. En dat kunnen wij al best goed hoor! Elke zaterdag is weer anders. Soms gaan we naar de supermarkt omdat we boodschappen moeten doen. Een enkele keer zoeken we op zaterdag het zwembad op om lekker te gaan zwemmen. Of we gaan lekker wandelen in het bos. Vervelen hoeft niet op zaterdag. Je kunt zoveel dingen doen! Al die leuke dingen zie je ook allemaal terug in dit grote kijk- en zoekboek ‘Zaterdag’ van Saskia Halfmouw.

Zaterdag – het boek

In het boek vindt je twaalf mooie kijkplaten. Elke plaat is verspreid over twee bladzijdes. Een fijn formaat om lekker naar te kijken. En dat is nodig, want er valt op elke tekening heel veel te zien! Van herkenbare situaties in een supermarkt tot grappige tekeningetjes op een plaat. Zo moesten de kinderen erg lachen toen ze een hond op het strand zagen die net uit het water kwam, en zich uitschudde waardoor een strandgast wakker schrikt van de waterdruppels. Of het hondje dat in een hoekje van de straat staat te plassen. Dit zal een 3 jarige niet zo snel zien, maar een 7 jarige weer wel. En dat maakt dit boek ook geschikt voor verschillende leeftijden.

Doordat het boek geen woorden bevat en de platen groot zijn kun je dit boek van jong tot oud gebruiken. Met een 2/3 jarige kun je beginnen met dit boek te lezen door zoekopdrachten te geven. Waar is de auto? Waar zie jij een hond? Onze 4 jarige dochter kan van deze zoekopdrachten ook erg genieten. Maar zij geeft ook weer opdrachten terug. ‘En nu jij mama, zoek de jongen met de bal maar’. Aan de binnenkant van de kaft zijn tekeningen van personages te vinden die je in elke plaat weer terug kan vinden. Zoals het cowboy jongetje, de mevrouw met het hondje, het kindje in de wandelwagen e.a. Soms moet je goed kijken, maar ze zijn er echt hoor! Ook is er in elke plaat een sprookjesfiguur verstopt. Kun jij deze figuur vinden en weet je ook uit welk sprookje de figuur komt?

Onze mening

Onze kinderen van 4 en 7 hebben dit boek enthousiast ontvangen en hebben ook hun mening over dit boek. Onze 4 jarige dochter: ik vind het boek mooi, alles is mooi. En de mening van onze bijna 7 jarige: ik vind de tekeningen heel mooi, je ziet er heel veel op. De voorkant van het boek is ook erg mooi. Je kunt er niet in lezen, want er staan geen woorden in. Maar dat is niet erg want je kunt er wel zelf wat bij verzinnen. Dat heb ik ook bij mijn zusje gedaan. Gewoon zelf een verhaal bedenken. Verder vind ik het ook erg fijn dat het een hardcover en gebonden boek is. Ze kunnen goed tegen een stootje en blijven langer mooi. Dit boek staat garant voor veel kijk- en zoekplezier. Ben je al nieuwsgierig naar het boek?

Info en waar te koop

Titel: Zaterdag
Auteur: Saskia Halfmouw
Uitgeverij: Leopold
Verschenen: Januari 2018
ISBN: 978 90 258 7377 6
Het boek Zaterdag is o.a. te koop bij Bol.com

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

45 reacties

 • Het maakt onze kinderen niet zoveel uit wat ze doen, als het maar samen met papa of mama, en het liefst met allebei gebeurt.

 • Ieder weekend is bij ons weer anders, als we niks gepland hebben zijn we ooit fijn thuis, waar we spelletjes spelen of gaan wandelen. Afgelopen zaterdag zijn we in de ochtend naar een binnenspeeltuin geweest en in de middag hadden we een verjaardagsfeestje. Wij vinden het erg leuk om in het weekend iets met zn 4jtes te gaan doen, wanneer de kinderen het naar hun zin hebben is het al snel goed. Binnenkort wil ik een keertje onze dochter voor de eerste keer meenemen naar de bioscoop, dan gaan we naar de kleuterbios.

 • Onze oudste zoon Gijs van 5 mag op zaterdagochtend naar de zwemles, hij gaat elke zaterdag weer even enthousiast. En smiddags vind hij het leuk om koekjes te bakken
  Maar in dit prachtige boek kijken gaat het vast ook leuk vinden!

 • Op zaterdag gaan we graag naar het bos (binnenkort met onze hond) en naar opa en oma en natuurlijk sporten! wat een leuk zoekboek; ik doe graag mee!

 • Lienke vindt het het ALLERLEUKSTE om samen iets te doen ( als papa en mama dan puf hebben he) op zaterdag, zoals naar ballorig ,zwemmen of wandelen in het bos met Pip de puppy en dan op een boomstam zitten en iets lekkers smikkelen

 • Op zaterdag ochtend kruipt mijn kleuter naast me met de vraag of ik al iets bedacht heb voor vandaag “want het is weekend he mam?”
  Als ik zou vragen wat hij wil doen (doe ik niet, open deur intrappen) is het naar de binnenspeeltuin aka krijspaleis.
  Maar op zaterdag werkt mijn man en ik ga niet in mijn eentje met een ondernemende dreumes en onzekere kleuter naar een krijspaleis

 • Onze pleegzoon wil op zaterdag het liefst de hele dag spelletjes spelen met het hele gezin! Daarnaast zijn zwemmen en midgetgolf enorm favoriet.

  Ons pleegdochtertje is nog meer één en vind alles best, zolang we maar veel knuffelen, boekjes lezen en samen lekkere dingen eten! 🙂

  Het boek zaterdag zou ik heel graag willen winnen vooral omdat boeken met woorden nog zo moeilijk zijn!

 • Wat leuk! Voor mijn zoontje zijn alle dagen nog gelijk, dus hij drinkt/knuffelt/slaapt/speelt het liefst op zaterdag 🙂

  Mijn neefje speelt het liefst op z’n Nintendo op zaterdag, dus een boek bekijken zou ik hem wel aanraden!

  M’n achternaam staat in mn mailadres.

 • Zaterdag …. dat is echt een langzame opstart dag. In de ochtend doen we lekker rustig aan …. Maar dan begint het … Naar de markt naar de supermarkt, nog even snel nieuwe bibliotheekboeken halen …. en o ja er moeten nog 2 kadootjes gekocht worden voor verjaardagen van klasgenootjes …. Zou oma nou om 5 of 6 uur komen … zal wel 5 uur zijn dus vlug vlug naar huis ….. En er dan thuis weer achter komen dat we die lekkere blauwe besjes zijn vergeten … en daar is de kleine man niet blij mee …. dus ….. Pffff zaterdag is een héle zware dag. De kleine man vind zo’n zaterdag prima hoor …. als die zaterdagse blauwe besjes er maar komen 🙂

 • Samen boodschappen doen is hier favoriet, de ene week mag de oudste mee, de volgende week de jongste… en dan het allerleukste: zelf wat lekkers uitzoeken!

 • In één woord: judo en scouting! (Nou ja, twee woorden dan, maar we hebben dan ook twee zoons….;-)

 • Wat wij doen op zaterdag…. Tja dat is zo’n dag dat er sochtends word gekeken wat we doen de ene keer thuis de andere keer ergens heen. Vaak gaan de jongens lekker het houthok in en dan word er vanalles gebouwd samen met papa. Een echte knooidag dus!

 • Op zaterdag “moet”er niks en “kan” er veel.Als papa en mama puf hebben dan he?Lienke vindt het het ALLERLEUKSTE als we op zaterdag iets gezelligs met z’n allen gaan doen zoals zwemmen.Of bij mooi weer wandelen in het bos en dan iets lekkers mee om op een boomstam zittend op te smikkelen.
  Maar met een boek op de bank heb je tijd om heeeeeerlijk te fantaseren.En laat ze daar nou juist erg goed in zijn….

 • Wat een leuke actie! Ik doe graag mee voor Sarah (3)
  De grote broers gaan vaak samen mry paps er op uit en gaan de natuur in. Sarah houd erg van ‘meisjesdag’. Samen leuke dingen doen met mama!
  En dit boek zou wel heel erg leuk zijn! Aangezien we nog steeds het ” sinterklaas zoekboek ” gebruiken =)

 • Mijn zoontje kiest uit de boek altijd ook een zoekboek. Thuis heeft hij er maar een paar. Een nieuw zoekboek zal hij vast heel leuk vinden, kijk er al naar uit om het samen te gaan bekijken/lezen.

 • Wat een leuk boek!!!! Zou m graag winnen voor mijn jongens! Het aller liefst gaan zij in het weekend heerlijk klimmen en klauteren in monkeytown of de ballenbak! Maar gewoon lekker thuis een spelletje doen genieten zij ook van!

 • Onze middelste dochter (7 jaar) heeft op zaterdag altijd een hockeywedstrijd. ’s Avonds voor het slapen doen we altijd een paar bladzijden uit één van haar zoekboeken. Een nieuw boek erbij zou haar heel blij maken!

 • Dit is een mooi boek voor mijn kleinzoon van 7 jaar.
  Hij is op zaterdag veel buiten aan het spelen en is dan druk in de weer met zijn fiets en met de trampoline. Ook is hij regelmatig bij ons, want dan komt hij ’s morgens al en komt dan een nachtje logeren, van zaterdag op zondag. Ook gaat hij op zaterdag een uurtje naar Korfbal, dat is zijn hobby. Als hij bij ons is, dan brengen wij hem daar naar toe. Een druk baasje is het.

 • Wat een leuk boek zeg!
  Onze kids houden het liefst op zaterdag pyjama – dag. Lekker lezen, knutselen en spelletjes doen in hun pyjama of huispak.

 • Wij doen elke zaterdag samen de boodschappen, een bezoekje aan de bakker hoort daar voor onze zoon ook bij. Verder genieten we van twee dagen met elkaar als gezin. Als het lekker weer is, stappen wij ook graag op de fiets om naar de kinderboerderij te gaan. Koekjes of cake bakken hoort hier ook bij de zaterdag. Ook boekjes lezen vinden wij fijn, dit boek zou hier ook in de smaak vallen.

 • Met de honden het bos in. En vaak hoort daar meteen eten bij. BBQEN in het bos. De honden zwemmen in het water maar dat stinkt wel als we de auto weer in moeten. En de volgende dag stinkt dat nog steeds als we op zondag nog meer leuke dingen gaan doen. Nu mama niet meer in het weekend werkt denkt Faye alleen maar s nachts maar Faue denkt niet meer hebben ze het erg naar hun zin. Maar gaan was mama ook alweer terug hoor om 10uur s morgens.

  Veel succes met kiezen. Groetjes!

 • Buiten spelen, even bij de paardjes kijken, knutselen, de film van Nijntje kijken… Ze heeft veel favoriete activiteiten!

 • Wat lijkt me dit een super leuk boek voor onze boef!op zaterdag is het altijd feest want dan is papa weer thuis!bij mooi weer komt de skelter uit de schuur en bij slecht weer heerlijk binnen ravotten als afsluiter frietjes eten, een echt feestje dus!

 • Op zaterdag gaan Sara, Gijs en Teun graag met papa mee naar de boerderij. Bij slecht weer spelen we samen binnen … lego, spelletjes, knutselen. Wij zouden heel graag dit mooie boek winnen!

 • Wat een leuk boek. Leuk voor onze dochter Noor. Zij bouwt op zaterdag graag tenten met dekens over stoelen binnen. Lekker veel speelgoed erin en met een zaklamp schijnen. Wat een lol hebben we dan.

 • Dit boek stond al op mijn lijstje! Ontzettend leuk! Mijn oudste heeft zaterdag vaak een voetbalwedstrijd. De jongste gaat dan lekker spelen. In de middag gaan vaak nog even naar het bos.

 • Ik doe graag mee voor mijn dochter Julia…

  Zij is gek op de dierentuin daar gaan we graag heen in het weekend…

  Facebook: An Na

 • Wat enorm leuk zeg. Mijn kinderen lopen het liefst lang in hun pyama. Spelletjes worden uit de kast gepakt of we bakken lekkere koekjes. Graag maak ik kans op dit mooie boek

 • Wat een leuk boek.
  Wij gaan op zaterdag graag naar de kinderboerderij,of naar opa en oma,of wandelen in het bos.

 • Als leerkracht is zaterdag de ideale dag om vanalles te knutselen voor in de klas. Zodat de leerlingen na die toffe zaterdag toch ook thuis kunnen komen in een fijne klas !

 • Wat een leuk boek! Mijn man werkt op zaterdag dus ik ga meestal wat lekkers maken met de jongens. Dit boek zou ook erg leuk zijn op de zaterdag dus ik doe graag mee!

 • Superleuk boek voor mijn kinderen! Ze houden van zoekboeken (maar als ze echt iets moeten zoeken wat kwijt is, dan kunnen ze dat niet. Haha).
  Ik doe graag mee!

  • haha dat is herkenbaar van het zoeken 😉 vraag je je kinderen nog even wat ze het liefste op zaterdag willen doen? Dan kunnen we jullie naam in de pot stoppen

 • Wat een leuk boek!’doen graag mee! Onze zoon vind het altijd erg leuk als we een bezoekje brengen aan opa en oma, of als we naar de dierentuin toe gaan!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics