Thuisleven.com
Linda vult de Thuiswerk Tag in.
Thuisleven.com > Persoonlijk > Linda vult de Thuiswerk Tag in

Linda vult de Thuiswerk Tag in

Merel en Amanda bedachten de Thuiswerk Tag. Ze vertellen hoe ze de thuiswerkdagen invullen en of ze de praatjes bij de koffieautomaat niet heel erg missen, maar ook hoe je de balans kunt houden tussen werk en privé (wat toch iets lastiger is wanneer je beide in hetzelfde gebouw doet). Thuiswerk Tag Question & Answer.

1 Wat voor soort thuiswerk doe je?

Ik ben sinds 2,5 jaar eigenaar/ blogger van Thuisleven. Ik vul thuis enquêtes in en klik op mailtjes. Ook houd ik acties bij om te besparen op onze uitgaven. Dat is ook een soort verdienen toch?

2 Waarom ben je gaan thuiswerken?

Dat is eigenlijk zo gegroeid. In het tweede trimester van de zwangerschap van onze oudste dochter (10) heb ik ontslag genomen. We wilden de opvoeding niet uitbesteden en ik werd thuisblijfmoeder. Er werden nog twee zusjes geboren. Inmiddels ben ik ruim tien jaar thuis, heb ik vrijwilligerswerk gedaan en veel gepubliceerd op het internet. Wanneer het precies omgeschakeld is naar Thuiswerken weet ik niet eens. Als mij in enquêtes gevraagd wordt om mijn status, twijfel ik nog steeds tussen huisvrouw en thuiswerker/ freelancer o.i.d. In 2018 wil ik mijn status officieel bij de Kamer van Koophandel vast gaan leggen.

3 Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?

Alle tijd die ik over heb naast het voeren van onze huishouding, het opvangen en verzorgen van de kinderen, zwemles en het samenzijn met mijn echtgenoot.

4 Hoe houd je de planning bij?

Mijn planning zit in mijn hoofd. Ik heb geleerd eerst hetgene te doen wat belangrijk is, want er kan altijd iets tussenkomen. Op deze wijze is mijn hele dag goed gevuld met afwisselende bezigheden. En vul ik pauzes op met was ophangen e.d.

5 Regel je opvang voor de kinderen?

Neen, wij hebben voor de oudste gebruik gemaakt van een peuterspeelzaal, maar dat is niet bevallen. De basisschool is de enige die onze kinderen opvangt. We hebben ook geen oppas om in de avond samen weg te gaan. In de kerstvakantie namen we de kinderen zelfs mee naar de notaris voor de verkoop van ons huis. Dat vond hij zo leuk, dat ze mee naar binnen mochten en ze erbij betrokken werden.

6 Hoe houd je werk en gezin in balans?

Wie het hardst roept, krijgt gelijk! Ik begin de dag met de belangrijkste zaken. Dat zou qua tijdsverloop het aanzetten van de wasmachine kunnen zijn of het plegen van een telefoontje. Ik kan door het goed inplannen van tijd alle ballen hooghouden. Ik werk snel en efficiënt en er is altijd ruimte voor spoed. En ik hoef zelden nee of helaas te verkopen zowel aan de kinderen, mijn man als aan Thuisleven. Door het vooruit werken kunnen we Thuisleven tijdens schoolvakantietijd afbouwen tot een minimum. Wat scheelt is dat mijn man een eigen zaak heeft en geen extra vrije dagen of verlof op kan nemen. Sterker nog de zaterdag is hier ook gewoon een werkdag met alle activiteiten die de kinderen ondernemen als scouting en voetbal.

7 Op welke manier start je werkdag?

Kinderen naar school brengen, boodschappen halen, kopje koffie met mijn man. Als hij naar zijn werk gaat, start ik mijn laptop op en loop een rondje door het huis. Ik leg snel alles op zijn plek. De radio gaat aan en ik neem plaats.

8 Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…

Ik eet nogal veel op een dag. Om niet flauw te worden, kauw ik bijna de hele dag. Ik eet graag eieren met spek tussen de middag. Onderweg wordt dit een luxe broodje met gerookte zalm.

9 Mis je het werken voor een baas?

Soms mis ik het standaard maandinkomen, dat gevoel verdwijnt heel snel trouwens. Waar ik dat voorheen aan uitgaf, dat koop ik nu eenvoudig weg niet meer. Toen de jongste nog niet naar school ging, miste ik de lunchpauze heel erg. Een moment van rust om even bij te tanken. Want slapen doen ze ’s nachts die kinderen van ons.

10 Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?

Ik heb online bijna de hele dag door contact met Miranda, mede-eigenaar van Thuisleven. Miranda en ons team zijn mijn nieuwe collega’s.

11 Heb je een vaste dag per week vrij?

Op zondag zijn we vrij met ons gezin, het liefst hebben we dan geen verplichtingen… De maandag zijn mijn man en ik allebei vrij. In de zomer gaan we tijdens schooltijd fietsen en ergens lunchen. In de winter kijken we een film of doen we een LEUK klusje.

12 Wat kocht je van je eerste salaris?

Al sinds mijn puberteit wilde ik Dr. Martens schoenen. Ik had er wel geld voor maar vond ze te duur. Nu 25 jaar later werd ik dat gevoel beu en kocht een paar bordeaux rode. Als ik ze draag voel ik mezelf erg zelfstandig en onafhankelijk.

Ik hoop dat je als (toekomstig) thuiswerker iets aan mijn antwoorden hebt en ik bedank Sandra Turel voor de tag. Ik tag Marieke van Puntsgewijs en ben benieuwd hoe ze omgaat met het werken aan huis.

Lees ook:

Werk jij weleens vanuit huis?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics