Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Young Adult > Instagirl, hoever ga jij voor likes? 12+

Instagirl, hoever ga jij voor likes? 12+

Isi’s nieuwe klasgenoot Kim ziet eruit als een ware YouTube-ster. Isi is onder de indruk, zeker als ze merkt dat Kim megapopulair is op Instagram.
Dat wil Isi ook wel. Ze besluit als Easy4Ever een nieuw beeld van zichzelf te creëren op Instagram, volwassener. Zal Matteo onder de indruk zijn? De likes stromen binnen en zelfs Kim ziet haar ineens staan. Van haar leert Isi hoe ze er op selfies perfect kan uitzien, maar dat gaat niet vanzelf. Ze moet er wel wat voor doen…
Isi, bijnaam Easy, zit in een klas met een hechte vriendengroep. Ze bewondert de nieuwste klasgenoot Kim om haar moverende redenen. Ze was al wel actief op Instagram met een account voor haar konijn, maar wordt nu door Kim opgeleid als ware Instagirl. Isi komt steeds verder van haar vrienden af te staan, ondanks de vele waarschuwingen en tekenen aan de wand. Ook de relatie met haar ouders en haar jeugdliefde stelt ze op de proef.

Mijn leeservaring

Dit verhaal is op het lijf geschreven van een groot deel van alle middelbare scholieren. Naast veel bijzaken loopt er als rode draad een onheilspellend gevoel door het boek heen. Dat naderende onheil komt in het slot van het boek in meerdere rap op elkaar volgende gebeurtenissen tot uiting.
Naast een onschuldige puberliefde en vriendschappen wordt er ook aandacht besteed aan eetstoornissen, drank- en drugsgebruik en seksueel wangedrag. De bijtitel ‘Hoever ga jij voor likes?’ zal na het sluiten van het boek tot nadenken stemmen, tenminste daar ga ik van uit voor onze brugpieper.

Boekinformatie

Instagirl, Hoever ga jij voor likes?
Annette Mierswa
Merel de Vink, vertaling
Uitgeverij De Fontein, 2019
ISBN 9789026149115

Is je kind actief op Instagram?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics