Zo blijf je fit als je niet zo mobiel bent.

Zo blijf je fit als je niet zo mobiel bent

Bewegen is belangrijk, voor jong en oud. Maar wat als je niet meer zo mobiel bent en het lastig wordt om de trap op te lopen of boodschappen te doen? Wat de reden ook is dat je niet meer goed kan lopen, je wil het liefst zo fit mogelijk blijven. Er zijn gelukkig verschillende manieren om toch in beweging te blijven en fit te blijven. In dit artikel geven we tips over hoe je fit blijft als je beperkt mobiel bent.

Waarom fit blijven belangrijk is 

Fit blijven is voor iedereen belangrijk. Als je een beperkte mobiliteit hebt, is het des te belangrijker om fit te blijven. Hier zijn verschillende manieren voor. Er zijn hulpmiddelen om je te helpen bij je beperkte mobiliteit. Koop een traplift bijvoorbeeld, zodat je wel naar beneden kan om een rondje te lopen buiten. Lees de manieren om fit te blijven hieronder.   

Wandelen en fietsen

Bij beperkte mobiliteit denk je misschien niet direct aan wandelen en fietsen, maar dit zijn juist hele goede manieren om in beweging te blijven. Een zachte wandeling of fietstocht is goed voor je bloeddruk, hartslag en conditie. Probeer een paar keer per week een wandeling of fietstocht te maken. Als je niet meer goed kan fietsen, denk dan aan een elektrische fiets. Om in de gaten te houden of je genoeg beweegt kan de asr Vitality app een uitkomst zijn.

Aquarobics of zwemmen

Lekker bewegen in water is een goede manier om blessures en pijn te verminderen. Aquarobics of zwemmen is daarom een populaire manier om in beweging te blijven als je beperkte mobiliteit hebt. Het water zorgt dat je gewrichten minder worden belast, en tegelijkertijd worden de spieren sterker. 

Yoga of pilates

Yoga of pilates zijn rustige sporten die sterk focussen op de balans tussen lichaam en geest. Dit maakt het een goede manier van bewegen als je beperkte mobiliteit hebt. Je doet het zelfs thuis met het juiste materiaal. Het helpt bij het verminderen van stress en pijn, en kan helpen om de flexibiliteit en kracht te verbeteren.

Huren traplift

Als een traplift een oplossing voor je is, dan kan je met een gerust hart de trap op en af. Hiermee voorkom je verwondingen, en blijf je toch blijven genieten van je eigen woning zonder je druk te hoeven maken over het traplopen. Met een traplift huren krijg je de mogelijkheid om mobiliteit terug te krijgen, en zo te blijven genieten van de dingen die je hiervoor deed. Er zijn verschillen soorten trapliften op de markt, die passen bij iedere woning en dus ook bij die van jou.

Als je beperkte mobiliteit hebt, is het belangrijk om te blijven bewegen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen: van wandelen en fietsen, tot aan yoga en pilates. Het belangrijkste is dat je in beweging blijft, op basis van wat je lichaam aan kan. Zo blijf je fit, en voel je je goed.

Lees ook:

Wat doe jij om mobiel te blijven?

Foto’s: 
#ad

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics