Selecteer een pagina

Een mooie, slimme, ambitieuze meid, genaamd Kate O’Brien heeft een geheim: ze liegt. Ze is geen ziekelijke leugenaar, ook liegt ze niet voor de lol, ze liegt alleen als het niet anders kan. Omdat ze nooit anders heeft gedaan is ze er reuze goed in. En eigenlijk “moet” dat ook wel aangezien ze uit een achterstandsmilieu komt. Je leest het in: Pas op: Breekbaar.

Pas op: Breekbaar

Kate is beursstudent van een privéschool van New York en bijna aan haar einddoel: Yale.
Om haar kansen te vergroten heeft ze Olivia nodig. Olivia Michelle Sumner, blond, rijk en precies gek genoeg. Bovendien de it-girl van school. Kate gooit alles in de strijd, waar ze echter geen rekening mee heeft gehouden is Mark Redkin. Hij is het nieuwe bestuurslid van  school, aantrekkelijk maar doortrapt. Er ontspint zich een razend spannend kat- en muisspel tussen Kate, Olivia en Mark, waarbij hun duistere verleden en verborgen agenda de spelregels bepalen.

Mijn mening

Het boek begint al meteen diepgaand. Twee meiden in een kamer. De een zittend op een stoel, de ander liggend in een bed gekoppeld aan allerlei toeters en bellen. Tot daar ineens een rechercheur staat die een aantal vragen heeft over haar vriendin en die een zekere Marcus Redkin waar ik het hierboven ook al over had…

Hierna komt er een stukje over Kate, daarna lees je een stukje over Olivia en vervolgens begint het echte verhaal. Persoonlijk ben ik niet echt iemand die het fijn vind om zo’n entree te lezen alvorens het verhaal begint, toch blijkt het elke keer weer een soort van noodzaak. Ook nu. Als je eenmaal goed in het verhaal zit leest het zich goed weg. Sterker nog het boek is zo spannend, zeker voor Young Adults, dat het boek moeilijk weg te leggen is. Ik heb dan ook erg mijn best gedaan niet te veel te verklappen.

Info en waar te koop

Pas op: Breekbaar
Auteur: Teresa Toten
ISBN: 9789025766306
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Pas op: Breekbaar is o.a. bij Gottmer en bij Bol.com te koop.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics