Thuisleven.com
De moord op Queen_T
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Young Adult > YA- De moord op Queen_T

YA- De moord op Queen_T

Of Thuisleven mee wil doen aan een blogtour voor het nieuwe boek van Tanja de Jonge– De Moord op Queen_T? Het is alweer een tijdje geleden dat we aandacht hebben besteed aan een Young Adult boek. Dus ik geef ons op en ontvang alvast een digitale voorpublicatie. Het boek moet nog gedrukt worden namelijk. Ik ben eigenlijk benieuwd of ik het gevoel, wat een boek in de hand geeft, zal missen bij het schrijven van de recensie. Dat is bij mij een zeer onderbewuste aangelegenheid. Wanneer ik het boek uitgelezen heb dan slaap ik er vervolgens een nachtje over. Als ik er dan even ongestoord voor ga zitten, dan verschijnt er een recensie op het beeldscherm. Wanneer ik die dan later teruglees, ben ik verbaasd over mijn eigen bevindingen. Die zijn vaak heel treffend.

De moord op Queen_T

‘Ik wist niet wat hier precies gebeurd was, maar ik ruimde wel Lucas’ sporen op. Wat maakte dat van mij? Een misdadiger?’
Op de grond lag een meisje. Bewegingloos. Het leek een slaaphouding, maar haar ogen stonden wijd open. Lucas zat ernaast. De uitdrukking op zijn gezicht was leeg. ‘Ze heet Quinty,’ was het enige wat hij zei.
Wie was Quinty en waarom moest ze dood? Wie besloot dat haar leven niets meer waard was dan achtergelaten te worden in een stadspark?

Mijn ervaring

Langere tijd heb ik gedacht dat de hoofdpersoon, tevens verteller van het verhaal, een meisje is. Pas verder in het verhaal valt de naam Stijn en dat verrast mij enorm. Ik heb teruggezocht wat mij op het verkeerde been heeft gezet, maar dat niet gevonden. Wellicht omdat ik zelf een broer heb en mijzelf erg identificeerde met het personage al is het dan een peerbook.
Stijn zit met een enorm dilemma. Hij is jonger dan zijn broer, maar die heeft altijd meer aandacht en zorg van zijn moeder gevergd. Hij wil zijn broer niet afvallen, maar dit is wel een hele extreme situatie. Je broer aantreffen naast een overleden meisje, die hij ook nog blijkt te kennen. In de speurtocht naar extra informatie nemen Stijn (en Dunya) mij aan de hand langs onverwachte ontwikkelingen. Die volgen elkaar in rap tempo op. In sommige gevallen wordt er een paar hoofdstukken later invulling aan een los draadje gegeven. De ontknoping is een climax waarin alles logischerwijs tezamen komt.

En miste ik het fysieke exemplaar? Ik heb dit keer een groter beroep op mijn geheugen moeten doen. Normaal gesproken blader ik het boek nog wat door op zoek naar namen van personages bijvoorbeeld.

Boekinformatie

De moord op Queen_T
Auteur: Tanja de Jonge
Uitgeverij: Holland
ISBN 9789025114503

Lees ook:

Lees jij liever digitaal of in een boek?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Ik jou vooral van de geur en het gevoel van het papier al vind ik het soms zonde als een boek uit is en dan voor eeuwig in de kast verdwijnt maar toch .. geen e-boeken voor mij

  • Deze staat ook op mijn tbr lijst! Alleen wel een papieren exemplaar want ik lees nog steeds geen ebooks al heb ik er al wel een paar mooie klaarstaan voor wanneer ik er wel aan toe zal zijn

  • Ik kom bijna niet toe aan lezen helaas. Ik ben een echte vakantielezer. Ik lees veel liever fysieke boeken. Ik vind het gewoon heerlijk om te bladeren en een boek echt te kunnen vastpakken. Het leest gewoon prettiger.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics