Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

In de dierentuin van Ines Rarisch (recensie) - Thuisleven.com

De dierentuin, welk kind is daar niet gek op? Als je mijn kinderen vraagt wat ze een keer in een vakantie willen doen, dan roepen ze als eerste ‘naar de dierentuin!’ Een dierentuin is natuurlijk ook mooi, overal waar je kijkt zie je dieren. Grote en kleine, van bekende dieren (olifant) tot de wat onbekendere dieren (zadeljakhals). En als het mee zit dan zie je de dieren ook nog eens van heel dichtbij. De laatste tijd genieten wij erg vaak van de dierentuin, bijna elke dag! We hoeven ons huis er zelfs niet voor uit, want zodra we het boek ‘In de dierentuin’ van Ines Rarisch openslaan, wanen we ons al in de dierentuin.

In de dierentuin

Het is niet zomaar een boek, het is namelijk een kijkboek. Of zoals op de voorkant vermeldt staat een ‘flap-zoek-speurboek’. Al vanaf de allereerste bladzijde wordt je al meegenomen in het avontuur van een dagje dierentuin. Net als in het echt, begin je in het boek met een plaat van de kassa. En daar is al heel veel te zien!

Het boek heeft 10 grappige kijkplaten. Kijk en geniet met je kind van de tekeningen, geef opdrachten als ‘waar is een jongetje met een groene trui’ of ‘waar zijn de giraffen?’. Sinds onze dochter heeft ontdekt dat ze ook al een beetje kan tellen, vindt ze vragen als ‘hoeveel olifanten zijn er?’ ook geweldig. Wist je dat wanneer je al op jonge leeftijd van je kind op deze manier gaat lezen, je de woordenschat heel goed stimuleert?

Tim en zijn vriendjes

Aan de binnenkant van de kaft maak je ook kennis met Tim en zijn vriendjes. Hij is namelijk jarig en samen met zijn mama, opa en zus Sanna en zijn vriendjes zijn ze in de dierentuin te vinden. Op elke zoekplaat kun je ze terugvinden. Ook kun je dokter Daisy en de dierenverzorger Kees tegenkomen, want ook zij zijn op elke plaat ‘verstopt’. Soms moet je heel goed kijken! Maar ze zijn er echt.

Maar er is nog meer te doen! Op elke bladzijde staat een vraag. Deze kun je aan je kind stellen, en je kind zoekt het antwoord op de tekening. Voor de wat jongere kinderen kunnen het soms nog een beetje moeilijke vragen zijn. Maar uiteraard kun je de vraag aanpassen op het niveau van je kind. Het boek heeft ook flappen met kijkgaten, deze kunnen je helpen om de oplossing te vinden.

En voor de superspeurneus is er nog een extraatje. Voor in het boek staan 10 kleurige vogels getekend, op elke zoek/kijkplaat zit een vogel verstopt. Kunnen jullie ze vinden?

Wat vinden wij ervan?

De tekeningen zijn zo goed getekend, dat je elke keer wel iets nieuws ziet wat je voorheen niet had opgemerkt. Soms zie je als volwassenen weer meer, of andere dingen, dan je kind. Mijn ervaring is dat je al jong met dit boek kunt beginnen, en dat je het kijken/zoeken op kunt bouwen. Daarom is het in mijn ogen geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar tot en met 6/7 jaar. En ik kan mij voorstellen dat ook kinderen van 8 jaar het nog leuk vinden om hierin te kijken. Er valt ook samen veel te lachen over de grappige tekeningetjes die je tegenkomt.

In de dierentuin van Ines Rarisch

Het is een boek met veel mogelijkheden. Dit boek biedt uren kijk- en zoekplezier, en voor je het weet zit je zomaar uren in de dierentuin. Echt een aanrader!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het boek ook aanschaffen? Dat kan hier. In dezelfde opzet vindt je ook ‘op reis’ en ‘waar is de pinguïn?’ Maar onze favoriet is ‘In de dierentuin’.

Informatie

Auteur: Ines Rarisch
Uitgever: Uitgeverij Holland
ISBN: 9 789025 112806
Uitgave: 2015
Prijs: €12,50
Formaat boek: 33 cm x 26 cm

Lees ook:

Zijn jullie al bekend met dit soort zoekboeken? En wat vinden jullie ervan?

Geverifieerd door ExactMetrics