Thuisleven.com
Het geheim van de zwarte koning
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Het geheim van de zwarte koning

Het geheim van de zwarte koning

Mijn jongste zoon komt thuis en ziet een schaakspel staan. “Leuk!” zegt hij, en vraagt er vervolgens achteraan of ik met hem een potje wil schaken. “Sorry, maar dat kan ik niet” antwoord ik oprecht en eerlijk. Gelukkig hoort mijn partner (Tom, medeblogger op Thuisleven) het en bied meteen zichzelf aan als tegenspeler. Enigszins verbaasd kijk ik de twee heren aan en na niet al te lang treuzelen zetten de heren het schaakspel op. De verbazing is veranderd in nieuwsgierigheid, immers heb ik mijn zoontje van 9 nog nooit zien schaken. Voor het spel begint nemen de heren even de spelregels door en laat mijn zoon wel degelijk horen dat hij de spelregels kent. Tijd om te beginnen. Ik besluit niet het hele spel mee te kijken maar pak het boek “Het geheim van de zwarte koning” erbij en nestel mijzelf op de bank in de serre. Waar wellicht de laatste warme zonnestralen van dit jaar te voelen zijn.

Het geheim van de zwarte koning

Het is nu al de vierde keer dat Bik de man ziet die naar hem staat te gluren. Niet zomaar gluren. Nee de man kijkt strak en serieus, hij draagt een zwart pak en een zonnebril. Dat laatste is misschien wel het vreemdste aangezien de zon niet eens schijnt. Gelukkig is Mei-Lan, een goede vriendin, van Bik in de buurt. Ook zij ziet de man staan en bedenkt een plan. Ze nemen de fiets en fietsen zo snel mogelijk weg allerlei straatjes door om te kijken of de man Bik aan het volgen is. Al voor Bik zijn akkoord gegeven heeft zit Mei-Lan al op haar fietst en gaat er als een speer vandoor. Als Bik begint te fietsen, start de motor van de auto. Kortom Bik wordt wel degelijk achtervolgt. Zo snel als hij kan trapt hij achter Mei-Lan aan. Tot ze bij een doodlopend straatje komen. De auto stopt de man kijkt en rijdt vervolgens weer weg.

Daar staan Bik en Mei-Lan dan in het doodlopend straatje. Het pak macaroni, die Bik moest halen voor zijn moeder, ligt open op de grond. Zo goed als hij kan raapt Bik de macaroni op en stopt het terug in het pak, die hij later weg gooit. Mei-Lan stelt voor dat ze naar haar huis gaan om te gamen. Maar daar heeft Bik helemaal geen tijd voor. Hij moet nog een nieuw pak macaroni kopen en hij moet naar schaakles.
Eenmaal aangekomen bij De zwarte koning krijgt hij te horen dat de club zijn deuren gaat sluiten. Het gebouw krijgt een nieuwe eigenaar en vraagt om de dubbele huur. Dat kan de schaakclub niet betalen en dus staan ze op straat. Tenzij ze een plan gaan bedenken om de schaakclub te redden…

Wie is die man die Bik achtervolgt? En weten Bik en zijn vrienden de schaakclub te redden?

Extra leuk: Dit boek bevat de spelregels van het schaken.

Informatie

Het geheim van de zwarte koning is o.a. te koop bij Bol.com voor €12,99
ISBN: 9789025872311
Auteur: Wieke van Oordt
Illustrator: Ivan en Ilia
Uitgeverij: Leopold

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics