Thuisleven.com
Zookids - onrust bij de olifanten.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Zookids – onrust bij de olifanten

Zookids – onrust bij de olifanten

Jurre en Jasmijn zijn kinderdirecteuren bij Zookids. Zookids is de dierentuin in hun stad. Vandaag krijgen ze echter slechts nieuws: Kaya, de leidster van de olifantenkudde, is heel plotseling overleden. Zomaar ineens! Jurre vindt het verdacht en gaat op onderzoek uit.
De overige olifanten in de dierentuin krijgen hun tijd om te rouwen, daarna gaat Kaya naar de universiteit zodat ze de doodsoorzaak kunnen bepalen.

Zookids- onrust bij de olifanten

Omdat de gang van zaken gewoon door gaat, ondanks het overlijden van Kaya, besluiten Jurre en Jasmijn mee te helpen bij het olifanten verblijf. Zo kunnen ze verdachte situaties in de gaten houden en op onderzoek uit gaan. Dat gaat zelfs sneller dan gedacht want tijdens het drollen-rapen vind Jurre een aansteker in een hoop poep.

Jurre en Jasmijn hebben het voordeel, als kinderdirecteur, om gratis naar binnen te mogen gaan bij de dierentuin. Echter heeft niet iedereen dat voordeel. Zo ook een meisje dat in de rij staat bij de dierentuin. Ze smeekt haar vader een kijkje te nemen, echter haar vader vind de dierentuin maar saai en gaat niet in op haar smeekbede.

Overlijden Kaya

Omdat het overlijden van Kaya zo plotseling is, worden alle andere olifanten onderzocht. Ze blijken allemaal gezond te zijn en mogen dan ook weer vrij lopen in de weide. Echter de leider van de kudde is er niet meer en dat geeft voor wrijving binnen de groep. Zo erg zelfs dat Laila, de lievelingsolifant van Jurre in de gracht duwt. De bezoekers van het park wordt gevraagd om het park te verlaten en met man en macht proberen de dierenverzorgers Djindie weer overeind te krijgen.

Jurre en Jasmijn moeten echter ook vertrekken maar hebben hier weinig zin in. Ze besluiten daarom stiekem, via een regenpijp, op het dak te klimmen van een huisje. Zo kunnen ze alles in de gaten houden. En met alles in de gaten houden bedoelen ze dan ook echt alles in de gaten te houden. Ze zien namelijk een man in donkere kleding verdacht zitten kijken naar het spektakel. Wederom een verdachte situatie!

Verdachte situaties

Het meisje dat zo smeekte in de rij voor de ingang van de dierentuin blijkt bij het circus te horen in de stad.  Omdat Jurre ook hier een aantal verdachte situaties aanvoelt besluit hij op onderzoek uit te gaan. Terwijl Jasmijn met Rayenna, het meisje, praat, vlucht Jurre zich in de woonwagen op zoek te gaan naar bewijsmateriaal. Eerst vindt hij niks, tot hij een pistool vindt in de kist…

De verdachte situaties blijven zich opstapelen en de vragen die daarbij gepaard gaan ook…

  • Van wie is de aansteker die Jurre vindt?
  • Wie is die verdachte man die ze vaker tegen komen?
  • Wat voeren die mensen van het circus allemaal uit? En wat moeten ze met een pistool?
  • Waaraan is Kaya overleden? De antwoorden op deze vragen lees je in het boek Zookids – onrust bij de olifanten.

Informatie

Te koop bij Bol.com en bij Royal Jongbloed.
Zookids – onrust bij de olifanten is het vijfde deel van de leuke serie.

Lees ook:

*** Voor dit artikel ontvingen we een recensie exemplaar ***

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics