ZooKids: Paniek bij de Pinguïns
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ZooKids: Paniek bij de Pinguïns

ZooKids: Paniek bij de Pinguïns

Mijn oudste twee kinderen hebben wat moeite met begrijpend lezen. Dat is op zich niks bijzonders aangezien ze er al vanaf groep 3 mee kampen. We zijn dan ook een kei geworden om ze te stimuleren met lezen. Haast elke avond lezen ze een half uur zelfstandig, waarbij ze de woorden die ze niet kennen op moeten zoeken in het woordenboek. Dit is niet alleen om de woordenschat te bevorderen, maar ook om de tekst te begrijpen. Door het vele lezen zijn de cijfers al omhoog gegaan, wel is het noodzakelijk om te blijven lezen. De serie ZooKids helpt hier enorm bij.

ZooKids: Paniek bij de Pinguïns

ZooKids is een serie dat gaat over Jurre en Jasmijn. Jurre en Jasmijn zijn DIERecteur bij de Dierentuin in hun woonplaats. Intussen is dit alweer het achtste deel. In elk deel beleven Jurre en Jasmijn bijzondere gebeurtenissen en elke keer weer spelen andere dieren de hoofdrol. Deel 8 gaat over Paniek bij de Pinguïns.

Jurre en Jasmijn helpen de dierenverzorger bij het maken van speciale bandjes voor de Pinguïns. Door middel van gekleurde kralen kunnen ze zo armbandjes maken. Aangezien de kleuren speciale codes hebben weten ze op die manier exact welke pinguïn het is. Tijdens het maken van deze bandjes komt er het nieuws uit Australië dat olie gelekt is in de zee. Vogels, vissen pinguïns en andere dieren komen in nood te zitten. Om de pinguïns te beschermen zijn er gebreide truitjes nodig. Jurre en Jasmijn besluiten hierop actie te ondernemen. Jasmijn gaat zelf leren breien en Jurre besluit zijn oma aan het werk te zetten. Waarop ze het briljante idee krijgen om het bejaardentehuis om hulp te vragen. De bejaarden zijn allemaal enthousiast, ofschoon de mannen niet warm lopen om te breien. Uiteindelijk weet een ieder toch op zijn op haar manier een steentje bij te dragen. Hetzij met het maken van een teller van het aantal gebreide truitjes, hetzij met het verzamelen van wol of met het breien. Als dank voor het breien besluit de directeur van de dierentuin alle bejaarden uit te nodigen in zijn park voor een rondleiding.
De gehele actie lijkt een groot succes te worden. Maar dan gebeuren er vreemde dingen. De parkieten van Zonnebrucht verdwijnen, daarna verdwijnt er een pinguïn in de dierentuin… Gelukkig zijn er Jurre en Jasmijn die het hele raadsel op willen lossen. Zal het ze gaan lukken?

Boekinformatie

Paniek bij de pinguïns van ZooKids is o.a. te koop bij Royal Jongbloed en Bol.com
Dit boek is geschikt om zelfstandig te lezen voor kinderen met het nivo AVI M6 / CLIB-5. Of om gezellig voorgelezen te worden door de ouders.

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Is de hele serie vanaf groep 6? Jonathan heeft ook veel moeite met lezen. En ik nog veel meer met het zoeken van de goede boeken. Ik denk dat hij deze geweldig vind maar hij gaat pas naar groep 4 dus dit is te moeilijk.

    • jaaa die zijn leuk! Ik moet deze boeken zelf nog lezen, maar de kinderen geven aan dat ze erg leuk zijn. Grappig om ze hier tegen te komen

    • @ Marjo houdt je zoon van voetballen? Kijk dan eens bij de boeken van ‘De effies’ van Vivian den Hollander. Leuke, aantrekkelijke en niet te lange boeken.

      • Nee helaas niet, daarom kan ik zo weinig jongensboeken vinden die leuk zijn. De meeste gaan over voetbal.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics