Thuisleven.com
Te GROOT of te klein?
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Te GROOT of te klein?

Te GROOT of te klein?

Als moeder probeer ik altijd mijn best te doen om van iets leuks ook leerzaam te maken. Zo zijn we eens naar een all-inclusive restaurant gegaan. Hartstikke leuk, maar als je de kinderen hun gang laat gaan pakken ze alleen maar friet met snacks. Hoe zonde is dat van je geld? Zodoende deden we een wedstrijd. Degene die de meeste nieuwe dingen proeft mag als laatste naar bed. Dus ook nog eens lekker vrijblijvend. Een van onze kids zag dat niet zo zitten, maar heeft uiteindelijk wel één ding geproefd (wat voor hem echt mega knap is). En 2 van de kids gingen helemaal uit hun dak. En lekker dat ze het vonden…

Maar soms heb ik van die dagen dat ik niet zo “perfect” ben. Dan lees ik een boek voor en is mijn hoofd totaal weg ergens anders. De inhoud van het boek gaat mij daardoor compleet verloren. Recentelijk heb ik echter ontdekt dat hier een heel simpel trucje voor is. Namelijk door voor te lezen uit een prentenboek. Door te lezen én te zien neem je wel de informatie in je op. Misschien niet alles even perfect maar de belangrijke key-notes zeker wel. En ben je de info even kwijt. Wat alsnog kan. Vraag dan lekker aan je kind wat hij of zij ervan denkt. Zo voelen zij zich weer helemaal GROOT.

Te GROOT of te klein?

Wanneer ben je te groot voor iets en wanneer ben je te klein voor iets?
In dit leuke prentenboek lees en zie je op een mooie manier de verschillen dankzij Kleine Beer. Op elke pagina staat een mooie grote illustratie, begeleid met een stukje tekst. Zo kun je lezen en zien dat Kleine Beer ook wel zo’n lekker uitziend flesje wilt die zijn zusje krijgt. Maar daar hij is te groot voor. Als hij probeert een boterham te snijden zegt zijn moeder dat hij daar nog iets te klein voor is. Weer een pagina verder, zegt papa dat Kleine Beer zijn knuffel wel op zijn kamer mag laten liggen. Om zijn knuffel nu nog overal mee naar toe te slepen is hij namelijk wat te groot voor.
Zou Kleine Beer te GROOT of te klein zijn voor een telefoon? In de kinderwagen zitten? En hoe zit dat eigenlijk met een boek lezen en kietelen en lachen? Je leest het allemaal in Te GROOT of te klein.

Info en waar te koop

Te GROOT of te klein is o.a. te koop bij De Vier Windstreken.
Auteur: Catherine Leblanc
Illustrator: Eve Tharlet
ISBN: 9789051166149
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Goed idee om op deze leuke manier kinderen kennis te laten maken met andere gerechten wat ze nooit gegeten hebben….
    Zulke mooie illustraties heeft het boek….

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics