Thuisleven.com
ik was er altijd al
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Ik was er altijd al van Riske Lemmens en Siska Goeminne

Ik was er altijd al van Riske Lemmens en Siska Goeminne

Waar was ik eigenlijk toch ik nog niet geboren was? Deze vraag zal elk kind vroeg of laat een keer stellen. Wat geef je als antwoord? En hoe ga je uitleggen waar hij/zij was?

Ik wat er altijd al

In “Ik was er altijd al” houdt Timon zich met deze vraag bezig. Zijn mama zegt dat hij er helemaal nog niet was. Maar dat gelooft Timon niet. Timon kijkt en zoekt naar waar hij toen was en hij fantaseert er lustig op los; was hij een kikkervisje in mama’s buik? Of was hij op de maan? Misschien was hij wel een vis? Of zat hij verstopt op de zolder van het huis waar mama vroeger woonde? Was hij een strepenpoes in de tuin, of misschien een blije vogel? En dan weet Timon het ineens! Hij was er wel, maar mama zag hem gewoon niet. De baby was gewoon overal. Hij weet het zeker; hij was gewoon altijd al bij mama! En dat wil hij haar vertellen, nu meteen!

Timon rent naar huis, zijn huis, waar hij NU woont. En waar mama NU mama is. En daar krijgt mama een kusje … en ook zijn zusje die nog in de buik van mama is krijgt een kusje van Timon.

Samen met je kind kun je fantaseren en filosoferen over de vraag waar hij/zij was toen het nog niet geboren was. Dit prentenboek kan je er misschien bij helpen. Altijd leuk om te ontdekken wat de gedachten van jouw kind hierover zijn. Klopt dat met de vragen die Timon in het boek stelt en de conclusie die hij trekt? Of stelt jouw kind het zich geheel anders voor?
En misschien is dit boek een aanleiding om het gewoon maar eerlijk te vertellen hoe het zit? Dit prentenboek is helemaal leuk als er aanleiding toe is, als een kind bijvoorbeeld een broertje of zusje krijgt, net als Timon in dit boek.

Prentenboek

“Ik was er altijd al” is een prentenboek van Illustrator Riske Lemmens. Siska Goeminne schreef de tekst voor dit boek. Riske Lemmens is het hele komende jaar artist in residence in Bibliotheek Permeke in Antwerpen. Tot december loopt er een overzichtstentoonstelling van haar werk. Duik mee in het werk van Riske Lemmens van de afgelopen 20 jaar. De tentoonstelling belicht enkele hoogtepunten uit haar vele publicaties, te beginnen met haar eerste prentenboek ‘Doosje monsters’ uit 1996 en eindigend met haar nieuwste boek ‘Ik was er altijd al’.

Informatie

Ik was er altijd al
Illustrator: Riske Lemmens
Auteur: Siska Goeminne
Uitgeverij: De Eenhoorn
Soort: Prentenboek
Leeftijd: 5+
Verschijningsdatum: 15/09/2016
ISBN: 9789462911673

Lees ook:

Welk boek staat op jouw verlanglijstje?

* Voor het schrijven van dit verslag hebben wij een review-exemplaar ontvangen *

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics