Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Kat en Mus gaan naar zee van uitgeverij De Eenhoorn

Kat en Mus gaan naar zee van uitgeverij De Eenhoorn

Mijn jongste dochter zit in groep 3 en leest. Om veilig en vlot te kunnen lezen is het verstandig om leesmeters te maken. Leeskilometers zelfs. Om dat te stimuleren krijgen ze met regelmaat een leesbingo mee naar huis. Op de meest rare plekken in huis moet ze dan 10 minuten lezen en vervolgens mag ze een vakje inkleuren. Zodra alle vakjes ingekleurd zijn heeft ze BINGO en mag ze op school een cadeautje grabbelen. Het is een methode dat erg aanslaat en daarom ook goed zelf te maken is om je kind te motiveren zelf te lezen in bijvoorbeeld de (zomer)vakantie.

Kat en Mus gaan naar zee

Dit boekje is te lezen door kinderen na 6 maanden leesonderwijs te hebben gevolgd. Het ene kind zal iets sneller zijn, het andere kind iets langzamer dus wellicht is het AVI-E3 / AVI-2 een betere indicatie, voor jouw als ouder.
De zinnen zijn kort en de woorden zijn makkelijk. Hierdoor is het voor beginnende lezers een leuk boek om te lezen en te kunnen volgen.
– Een spannend en lief verhaal over Kat en Mus die door dik en dun samen blijven –

Een stukje uit het boek

Kat ligt als een vod bij zijn boom.
Mus zit naast hem.
Haar kop hangt.
Geen van de twee zegt een woord.
De zon zakt laag
en het wordt kil
‘Ik krijg het koud’, klaagt Kat.
Hij loopt naar hun huis
en krabt aan de deur.

Boekinfo

Auteur: Katrien Vandewoude
Illustrator: Xavier Truant
ISBN: 9789462912366
Uitgeverij: De Eenhoorn
Kat en Mus is een serie leuke leesboekjes

Lees ook:

*Voor het schrijven van deze recensie ontvingen wij een recensie-exemplaar*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics