Selecteer een pagina

Ben je gek op spannende avonturen en heb je humor? Dan zou dit nieuwe boek van Harmen van Straaten zomaar een boek voor jou kunnen zijn.

‘Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker’

Op een dag krijgen Mattias en zijn ouders een uitnodiging van de notaris. Daar ontvangen ze een bericht van tante Koosje waarin ze vertelt dat Mattias later haar hotel mag overnemen. Omdat ze nu nog leeft, wil ze alles geregeld hebben. Daarom nodigt ze Mattias uit om te komen logeren. Dat vind hij best bijzonder om te horen, want Mattias had zijn tante nog nooit ontmoet. Maar hij gaat. Helemaal alleen. Want dat was immers de voorwaarde. Onderweg gebeurt er van alles. Hij komt vreemde figuren tegen en het lijkt erop of ze allemaal dezelfde boodschap voor hem hebben. ‘Ga weg!’ Het is daar niet pluis!‘ Vanaf het begin heeft Mattias al het gevoel dat hij wordt tegengewerkt. Dat begon al bij de notaris. Maar waarom? Wie zit erachter? En waar is zijn tante eigenlijk?

Mening

Onze boekenwurm van 9 jaar was erg nieuwsgierig na het lezen van de kaft. Vol enthousiasme begon ze met lezen. Vanaf de eerste bladzijdeHet wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker was het verhaal leuk, de schrijver schrijft zo goed dat je het verhaal goed voor je ziet. Ook zit er humor in, dus je kunt ook lekker lachen.

Na enige tijd gaf ze aan dat er wat moeilijke woorden inzaten. ‘Ik mocht geen strafbare feiten plegen‘ en ‘onbestorven weduwe‘ waren voor haar lastig. De meeste moeilijke woorden worden uitgelegd. Volgens haar is dit boek zeker een boek waarin je woordenschat wordt vergroot. Om deze redenen zou ons advies zijn om dit boek pas zelf te lezen vanaf 10 jaar, en vanaf 8 á 9 jaar je lekker te laten voorlezen.

De illustraties zijn gemaakt door Harmen van Straaten en passen goed bij het verhaal. Het verhaal is spannend, avontuurlijk, grappig en zit vol fantasie. Echt een boek om veel lees- of luisterplezier van te hebben.

Informatie

Titel: Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker;
Schrijver:  Harmen van Straaten;
Illustrator: Harmen van Straaten;
Uitgever: Leopold;
Prijs: € 12,99;
Ben je nieuwsgierig geworden naar Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker? Klik hier voor een leesfragment.

 

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics