Thuisleven.com
Pannenkoekentaart- Sven Nordqvist
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Pannenkoekentaart een boek van Sven Nordqvist

Pannenkoekentaart een boek van Sven Nordqvist

Ik weet het zeker: toen ik nog een klein meisje was hadden we dit boek thuis! Maar hoe kwamen we er ook alweer aan? Zelf dacht ik dat mijn ouders dit boek (+ cassettebandje) hadden gewonnen omdat ze een 10 voor de pannenkoeken gaven die we een keer op vakantie bij een pannenkoekenboerderij gegeten hadden.
Toen ik dit boek in huis kreeg om te recenseren ben ik het eens gaan navragen bij mijn ouders. Ze hadden werkelijk geen idee meer. Toen ik mijn zusje een appje stuurde met een fotootje van de voorkant van dit boek reageerde ze direct: “Jaah!! Das echt al heel oud!!! Jeugdsentiment!!” Maar ja, ze is ruim 3 jaar jonger dan ik en wist ook niet meer hoe we er nu precies aan gekomen zijn. En hoewel ik nu echt niet meer zo goed weet waar het boek nu precies over gaat, ik weet nog wel dat ik het vroeger een ontzettend leuk boek vond. En na het nu weer gelezen te hebben vind ik dat nog steeds …

Pannenkoekentaart

Opa Pettson heeft een poes, Findus genaamd. Findus viert wel 3x per jaar zijn verjaardag, gewoon omdat dat leuk is. En elke keer als Findus zijn verjaardag viert bakt Opa Pettson een pannenkoekentaart. Zo ook vandaag. Als Opa Pettson eindelijk de pannenkoekentaart gaat bakken, het geduld van Findus raakt een beetje op, blijkt het meel op te zijn. En dat is nog maar het begin, vanaf dat moment gaat alles mis! Opa Pettson wil naar de winkel om meel te kopen, maar de band van de fiets is lek. Opa wil zijn fiets repareren, maar het schuurtje blijkt op slot te zitten en de sleutel wordt gevonden in de put. Om de sleutel te kunnen pakken heeft Opa de vishengel nodig, maar die ligt op zolder van het schuurtje. Om daar te komen heeft hij een ladder nodig, maar die staat in de tuin van de buurman waar een woeste stier staat en die nota bene de ladder als hoofdkussen gebruikt. Findus en Opa Pettson bedenken iets waardoor Opa de ladder kan gaan pakken, dat lukt, maar dan valt de mand met eieren die op een bankje staat op de grond. En op dat moment komt meneer Gustavsson aangelopen en ziet het allemaal gebeuren. Hij denk dat Opa Pettson gek is geworden, en dat vertelt hij ook aan andere buren. Want Gustavsson heeft het nu allemaal echt met eigen ogen gezien. Maar of Opa Pettson echt zo gek is?! En zou het nog lukken om de pannenkoekentaart te bakken en de verjaardag van Findus te vieren?

Onze mening

De gesprekken tussen Opa en Findus zijn ontzettend grappig. Telkens wanneer er weer iets mis gaat geeft Opa de schuld aan Findus, bijvoorbeeld: “Findus, heb jij een gat in mijn band gebeten?” Telkens weer reageert Findus beledigd. “Ik bijt toch geen gaten in banden!”. “Dan zal ik het zelf wel gedaan hebben”, verzucht Opa Pettson dan. Deze herhalingen maken het verhaal erg sterk!
De illustraties zijn heel grappig! Ze passen goed bij de tekst en zijn, net als het verhaal zelf, heel gedetailleerd en vol met kleine verrassingen. Er is veel te ontdekken op de tekeningen!
Pannenkoekentaart: een grappig avontuur, vol verrassingen!

Boekinformatie

Dit boek is voor recensie ter beschikking gesteld door Davidsfonds. Op deze site vind je meer dan 1.000 boeken die je kunnen ontroeren, informeren, verrassen, uitdagen. ‘Pannenkoekentaart’, en nog andere prentenboeken over Opa Pettson en Findus zijn hier te bestellen voor € 14,99.

Titel: Pannenkoekentaart
Auteur en Illustrator: Sven Nordqvist
Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789065657329

Lees ook:

Hoe eet jij graag je pannenkoek?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

20 reacties

 • Wij waren als kind verslingerd aan de boeken van opa Pettson en zijn poes Findus. Talloze keren, vooral in de auto, luisterden we naar de cassette terwijl we in de knotsgekke boeken de prentjes doorzochten vol gekke muizen of mini-figuurtjes. (tanden in een glas water, een bril met ogen in, enzovoort)

  Helaas gingen de cassettes verloren, de boeken hebben we wel nog allemaal, bij davidsfonds herinneren ze ze zich zelfs niet meer. Als iemand ze nog liggen zou hebben, ik kopieer (of koop) ze graag!

 • Ik zou dit boek heel graag aan mijn oudere zus willen geven. Ze heeft een kleinzoontje waar ze 1 dag in de week oppast. Zou mooi zijn als ze straks úit dit boek kan gaan voorlezen.

 • Een van de leukste dingen van ” ouder ” zijn is het voorlezen.Ik weet nooit wie er nou meer geniet.(Of wie er het eerste in slaap valt) .Heerlijk om de fantasie van je kinderen te prikkelen .

 • Wat een leuk verhaal met alle positieve reactie word ik gewoon nieuwsgierig naar de rest, ik zou graag dit boek voor willen lezen als ik zou mogen winnen aan onze 2-ling Tim & Lars… nu maar duimen dat het zo zal zijn 🙂

 • Ik ken het boek niet, maar lijkt me een super leuk boek! Leuk om samen te lezen met mijn zoontje en straks voor nummer 2. Mocht ik winnen, dan zullen de kinderen in mijn klas er zeker ook van gaan genieten.

 • Wat leuk, die herinnering aan dit boek. Ik wil het graag winnen, voor mijn dochter dan kan ze het vaak voorlezen aan haar kindjes in de kinderopvang

 • Ooooh wat super leuk!! Mij komt deze ook heel erg bekend voor van vroeger.. ik zou het willen voorlezen aan mijn dochter Julia..
  Facebook: An Na

 • Ohh, zoals marieke al zei, jeugdsentiment!! Vroeger vaak gelezen en wat zou het leuk zijn als ik dit boek straks voor kan lezen aan Aron! Dus ik doe (heel graag) mee aan deze winactie!!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics