Thuisleven.com
De bloem die de zon een kusje wilde geven
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De bloem die de zon een kusje wilde geven- Sandra Sier

De bloem die de zon een kusje wilde geven- Sandra Sier

Heb jij een droom? Iets waarvan je zegt: ‘dat heb ik nou altijd al willen doen of bereiken?’ En is het al gelukt om die droom te verwezenlijken? Of is er iets of iemand die je tegenhoudt bij het verwezenlijken van die droom en doe je gewoon mee met de massa en met wat mensen vinden hoe het hoort? Geloof je eigenlijk nog wel in je droom?

De bloem die de zon een kusje wilde geven

‘De bloem die de zon een kusje wilde geven’, gaat over een bijzondere zonnebloem. Terwijl alle andere zonnebloemzaadjes uitkomen en tot een prachtige bloem groeien, blijft één zaadje nog diep in de grond. Het ligt nog zo fijn te dromen, ze heeft tijd nodig om plannetjes te maken en om te bedenken wat ze wil.
En op het moment dat ze genoeg gedroomd heeft, begint de zonnebloem uit de grond te groeien, hoger, hoger en almaar hoger! ‘Hé, waar kom jij vandaan? En waarom ben je niet gelijk met ons uit de grond gekomen?’, vragen de andere zonnebloemen zich af.

‘IK GA HEEL GROOT WORDEN ZODAT IK DE ZON EEN KUSJE KAN GEVEN!’

De andere zonnebloemen reageren verbaasd! ‘Doe gewoon wat wij doen’, antwoorden ze. ‘Stel je voor dat we allemaal gaan geloven in onze dromen, dan krijg je straks allemaal zonnebloemen die wat anders willen worden dan ze zijn!’

Een mooie zonnebloem worden, ja dat wil die ene zonnebloem wel. En vanaf die dag doet ze precies hetzelfde als al die andere zonnebloemen. Maar of ze daar nu zo gelukkig van wordt?! En ze wordt er ook zeker niet mooier van. Ze laat haar kopje de hele dag hangen en haar blaadjes worden hard en dor.
En op een dag begrijpt ze het. Door te doen zoals het hoort is ze haar droom uit het oog verloren. Ze weet niet goed wat ze nu moet doen. En die nacht, op het moment dat er een vallende ster voorbijkomt, doet ze een wens; ze vraagt om haar droom uit te laten komen. En dan besluit ze om het allemaal op haar eigen manier te gaan  doen. ‘Dan heb ik het in ieder geval geprobeerd!’
En vanaf die dag groeide ze en ze bloeide, hoger en hoger! En wat denk je? Zou het haar lukken om de zon een kusje te geven?

Prentenboek

Dit prentenboek is werkelijk een prachtig verhaal om voor te lezen aan je kinderen. Het is niet alleen een prachtig verhaal, het zet je ook nog eens denken en geeft mooie kansen om met kinderen te praten over thema’s als jezelf zijn, erbij horen en je eigen weg vinden. Een prachtig verhaal wat aanleiding geeft om samen met je kinderen te filosoferen over hun dromen en hoe ze die dromen zouden kunnen verwezenlijken.

Dit prentenboek is niet alleen een prachtig boek voor kinderen, het zet volwassenen aan het denken over hun droom  en het verwezenlijken van die droom. Of zijn er nog allerlei barricades die in de weg staan?! Het papier van het boek is heeft een taupe-kleur met zwarte illustraties. Deze kleuren geeft het boek een warme en rustige uitstraling! En soms is er juist wel kleur gebruikt… Met dit boek heb je een ontzettend mooi boek in handen wat zeer geschikt is om als (kraam)cadeau te geven.

Door te luisteren naar je hart en te geloven in je dromen is alles mogelijk en kun je bloeien op jouw manier.

Boekspecificaties

Titel: de bloem die de zon een kusje wilde geven
Auteur en illustrator: Sandra Sier
Aantal pagina’s: 36
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Verschijningsdatum: 25-11-2016
ISBN 9789082611908/NUR 200

Lees ook:

Heb jij dit boek al eens gelezen?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics