Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > (moes)tuin > Plantastic – groene vingers kun je kweken

Plantastic – groene vingers kun je kweken

Er is een periode geweest dat ik elke plant zonder enige moeite om zeep kon helpen. Zelfs cactussen overleefden het niet bij mij. De reden was simpel of ik gaf te veel water of juist te weinig. Toen ik mij pas ging realiseren hoe duur planten zijn begon ik iets meer zorg te dragen voor de groene vrienden in huis. En nu ik woon op de plek waar ik echt mega gelukkig ben met prachtig meubilair waarbij ik tijd over heb is de liefde voor planten gegroeid. Tijd om een stapje verder te gaan in mijn kennis.

Plantastic

Dit boek is een prachtige bundel van allerlei tips. Planten kun je categoriseren in verschillende groepen. Zo heb je planten die goed tegen de zon kunnen, maar ook planten die een voorkeur hebben voor de schaduw. Je hebt planten die veel water nodig hebben en planten die je bijna mag vergeten. Dit en nog heel veel meer wordt allemaal in het boek Plantastic besproken. Zo kun jij, net zoals Mandy Bollegraf, je eigen urban jungle creëren.

Conclusie

Al een aantal weken sleep ik dit boek als een soort bijbel mee door huis. Grappig genoeg is er in huis ook het e.e.a. veranderd sinds ik met mijn bijbel mee sleep. Zo is de pannenkoekenplant onder handen genomen, heb ik van alle uitschieters stekjes gemaakt. Die stekjes zijn op water gezet, hebben wortels geschoten en zijn verdeeld onder een aantal overblijfmama’s op school die er wel belang bij hadden. Zijn er wat planten in een grotere plantenbak gezet en heb ik wat oude planten weggegooid omdat het niks meer werd. Nu heb ik weer ruimte om verder te stekken en planten bij te kopen. Alhoewel dat hoogstwaarschijnlijk pas gaat gebeuren in onze nieuwe woning. De kans is dan ook heel groot dat er wat grotere planten in huis komen te staan. Heb er al helemaal zin in!

Informatie

Plantastic
Auteur: Mandy Bollegraf
ISBN: 9789463491099
Uitgeverij: Blossom Books Bold

Heb jij groene vingers?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

 • Vind het altijd gezellig staan en mooi om m’n huis op te fleuren! Maar er zijn natuurlijk zoveel soorten dat ik altijd kan bij leren met dit leuke boek.

 • Ik heb nu een cactus die blijft stekjes maken….echt elk jaar heb ik er zeker 6-10 stekjes van…en wat ik nu anders doe? Wist ik het maar!

 • mijn moeder heeft de groenste vingers van heel nederland ze is dol op elke bloem en plant
  ik zelf heb niet echt veel verstand, maar er is 1 plant die groeit bij mij als kool
  dus die staat op elke vensterbank

 • Hou wel heel erg van planten, maar ben eigenlijk te lui om te stekken en over te potten. Hier een pannenkoekplant die ook nodig wat aandacht nodig heeft…

 • GROENE VINGERS, Oh nee. Helemaal niet.
  Zodra planten mijn huis binnenkomen, zijn ze overgeleverd aan mijn onkunde.
  Er is hun geen lang leven gegund .
  Mijn moeder die kon heel goed met planten omgaan. Die maakte van niets iets.
  Het was een plantenparadijs bij haar thuis.
  Dus ik heb het niet van haar.

  • Dit geldt niet voor de planten buiten.
   Die doen het juist heel goed bij mij.
   De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics