Een kijkje in de keuken van mijn Droomkeuken
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Keuken > Een kijkje in de keuken van mijn Droomkeuken

Een kijkje in de keuken van mijn Droomkeuken

De laatste maanden hebben wij ‘Kopen, klussen, cashen’ op televisie gekeken. Een jong echtpaar koopt huizen op, verbouwt ze tot droomhuis en verkoopt ze het liefst met winst. Heerlijk ontspannend om naar deze realityshow te kijken. In de loop der tijd heb ik ook bewondering voor deze mensen gekregen, want zij beschikken over een talent dat ik niet heb.

Talent

Ze zien hoe mooi iets kan worden, een soort vooruitziende blik. Ze kunnen een verfkleur kiezen, dat ik denk dat lijkt ergens verdacht veel op en dat blijkt dan achteraf helemaal prachtig op een compleet geschilderde woning te staan. Waar ik ook van opkijk is de manier van offertes opvragen. Ze lopen met een aannemer door het pand dat ze op het oog hebben en vragen ter plekke: “Hoeveel kost het om deze muur door te breken?” of “Wat nu als we hier een inloopkast willen?” Ze krijgen, zonder er doekjes om te winden, een bedrag te horen en reageren met ja óf nee. Hetzelfde gebeurt bij de tegelboer, gewoon een prijs per vierkante meter. Er wordt niet onderhandeld, dat is schijnbaar niet nodig of niet gebruikelijk.

Take it or leave it.

Een droomkeuken kopen

Dat is toch wel iets waar ik tegenop zie bij het kopen van een nieuwe badkamer of droomkeuken. Dat je weet dat andere mensen korting bedingen en wij hiervoor te bescheiden zijn. Een soort dief van je eigen portemonnee, want iemand moet die bodemkorting van de andere klanten financieren. En dan al die acties bij de keuken- en badkamergigant. NU met gratis plaatsen of gratis inbouwapparatuur. En als je in de winkel bent, dan liep de actie tot en met gisteren.

Door het kijken van ‘Kopen, klussen, cashen’ weet ik inmiddels wel wat ik echt mooi aan een keuken vind. Ze werken veel met marmer, dat vind ik wat te opzichtig als keukenblad of -vloer. Onlangs hebben ze een aanrechtblad gegoten van beton en dat vind ik wel echt mooi. Of dat ook zal staan bij een betonnen vloer, daar heb ik dan weer geen kijk op. Ook vind ik de kleurrijke Portugese tegeltjes een lust voor het oog zo achter het gasstel en de gootsteen. Een kookeiland vind ik geen must, maar een stukje aanrechtblad waar je je borden op kunt scheppen zou wel ideaal zijn. Of dat nu in de vorm van een bar is dat maakt mij dan weer niet uit. En met alleen nieuwe frontjes van keukenkastjes en -lades creëer je al een hele andere sfeer.

Een nieuw huis kopen

Als wij een ander huis zouden kopen, dan zou ik niet snel een huis overnemen waarvan ik de badkamer of keuken niet mooi vind. Iedere keer wordt alles eruit gesloopt en weer in een grote verbouwing naar wens aangepast. Dat vind ik zo vreemd. Ik roei meestal met de riemen die ik heb, tenzij iets echt aan vervanging toe is. Maar om nu een huis te kopen en al voor aanschaf te weten dat je de keuken gaat vervangen is niet mijn ding. Totdat ik een handig programma vond op het internet. Met deze gratis 3D tool is het zeer eenvoudig je ‘Droomkeuken’ op maat te ontwerpen. Ingepast in je eigen of het nieuwe huis, zonder de deur uit te gaan. Daar heb ik geen vooruitziende blik voor nodig!

Lees ook:

Heb jij een visie op je droomkeuken?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics