Thuisleven.com
woonkamer trends 2021
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > De belangrijkste woonkamer trends voor 2021

De belangrijkste woonkamer trends voor 2021

Ieder jaar zijn er nieuwe trends voor het interieur. Zo zijn er onder meer een aantal woonkamer trends voor 2021 die het onderscheid maken. Het is niet nodig om je hele interieur van een makeover te voorzien om de trends te volgen. Als je de belangrijkste woonkamer trends voor 2021 toepast, is dat al genoeg. Daar zijn maar een paar kleine aanpassingen voor nodig, zoals op het gebied van verlichting, kleur en accessoires.

Inbouwverlichting als sfeermaker

Inbouwverlichting, zoals inbouw spots zijn een van de trends voor woonkamers in 2021. Dat heeft onder meer te maken met de trend als het om een minimalistisch interieur gaat. Daarom is inbouwverlichting niet alleen een trend voor de woonkamer, maar ook voor de overige ruimtes in huis. Denk daarbij bijvoorbeeld aan sfeervolle en minimalistische verlichting in je slaapkamer net als aan het installeren van badkamer spotjes. In je woonkamer is het mogelijk om voor dimbare spotjes te kiezen, waarmee de lichtintensiteit naar wens is aan te passen.

Kleurtrends voor de woonkamer

Een minimalistisch design staat voorop als interieurtrend in 2021, maar dat hoeft niet te betekenen dat je woonkamer sfeerloos moet zijn. Daarom zijn er op het gebied van kleuren ook een aantal trends te onderscheiden. Okergeel is een van de originele kleuren om toe te passen, maar dat geldt eveneens voor natuurlijk groen en klassiek blauw. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een wand in je woonkamer één van deze kleuren te geven. Of door je minimalistische inrichting te voorzien van woonaccessoires in deze kleuren. Ook roestrood en roze behoren tot de belangrijkste kleuren als het gaat om woonkamer trends voor 2021.

Kussens en plaids als praktische sfeermakers

Het interieur in je woonkamer is ook heel gemakkelijk sfeervol te maken door de aankleding op je bank. Kies bijvoorbeeld voor verschillende kussens met uiteenlopende designs in dezelfde kleur of in bijpassende kleuren. Een plaid over de bank draperen is eveneens sfeervol en bovendien praktisch als je het fris hebt. Verder is het ook mogelijk om voor een vloerkleed te kiezen. In de meeste huizen is er tegenwoordig sprake van een glad vloersysteem. Hoogpolig tapijt komt in deze tijd wat minder vaak voor. Op een gladde vloer staat het echter prachtig om een vloerkleed neer te leggen. Dat verhoogt de sfeer in een minimalistisch ingerichte woonkamer en wordt in 2021 echt een trend. Pas de kleur en eventueel motief van het vloerkleed uiteraard wel aan de kleuren van je interieur aan.

Volg jij de trends op de voet?

Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Ik volg geen trends, ben niet zo hip :-)) We gaan wel binnenkort de huiskamer verbouwen, dus ben nu wel aan het kijken naar mooie dingen!

  • Vind het allemaal prachtig, maar zelf ben ik helemaal niet goed in decoreren. Ik kijk toch meestal bij anderen af hoe zij het in huis hebben, en maak daar mijn eigen stijl van.

  • Ik volg geen trends. Richt mijn huis en dus huiskamer in met de spullen die ik mooi vind. Kan best wel eens voorkomen dat bepaalde spullen op dat moment hot en trendy zijn. Maar dat is toeval.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics