Thuisleven.com
Een badkamer
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Badkamer > Hoe richt je een badkamer in? In dit artikel 10 tips

Hoe richt je een badkamer in? In dit artikel 10 tips

Zodra je besluit om je badkamer te vernieuwen is het goed om na te denken wat je allemaal wilt. In dit artikel 10 tips waarmee jij snel en makkelijk te werk kunt gaan om een ideale badkamer te realiseren.

#1 Formaat badkamer

We kunnen natuurlijk van alles willen en mooi vinden, maar als je badkamer heel erg klein is wordt je toch beperkt in hetgeen je er kwijt kunt. Het is daarom handig om eens goed te kijken naar het formaat van de badkamer en je in te denken wat er allemaal zou passen. Wil je graag een bad of ga je liever voor een douche? Moet het een brede dubbele wastafel zijn of volstaat een smalle wastafel ook? En wellicht ook goed om over na te denken is een toilet op de badkamer. Wordt dat een go of een no?

#2 Less is more

Of je nu een grote ruimte hebt of een kleine, prop het niet te vol. Zeker niet met meubelen die je niet zo makkelijk kunt weghalen. Kijk dus echt nauwkeurig naar de grootte van de ruimte en bedenk dat less more is.

Wil je toch graag een inloopdouche, een brede wastafel en een bad maar is er daardoor geen ruimte meer voor een kast waarin je de handdoeken kwijt kunt? Overweeg dan om de handdoeken op een andere kamer te leggen en gebruik 2 of 3 handdoeken ter decoratie op de wastafel of over de rand van het bad. Dat zijn er net genoeg om je mee af te drogen en om het er mooi uit te laten zien. Na gebruik stop je het bij de was en leg je nieuwe handdoeken neer.

Een badkamer

#3 Zwevende meubels

Onder het motto less is more kun je ook eens kijken naar het type meubel dat je in gedachte hebt. Een hangend toilet oogt ruimtelijker dan een staande toilet. Een hangende wastafel idem dito (bovendien kun je er dan nog een praktische mand onder zetten met bijvoorbeeld handdoeken, schoonmaakspullen en toiletrollen).

#4 Meten is weten

Nu je weet wat je wilt is het slim om het eens “live” te bekijken. Maak hiervoor gebruik van een 3D-planner (online) of teken alles netjes uit op papier. Teken je alles uit dan is het slim om van je meubels een los papiertje te maken zodat je kunt schuiven met dingen.

Heb je alles zoals je het graag zou willen ga dan eens na of het ook echt fijn is. Zo hadden wij op papier een doucheruimte van 80 cm. breed uitgetekend. Zag er super uit. Maar toen we eenmaal een “muur” maakten van een bezemsteel en ik eens nep ging douchen kwam ik er al snel achter dat 80cm. toch aan de krappe kant is. Zeker als je vaak samen onder de douche staat. We hebben dan ook de doucheruimte met 10 cm. verbreed. Hier waren we op papier nooit achter gekomen!

#5 Glazen douchewand

Glas oogt ruimtelijker dan een muur. Een glazen douchewand zal dan ook de ruimte vergroten voor je gevoel, handig voor een kleine badkamer.

Bedenk je echter wel dat je op glas alles ziet en schoonmaken (en ontkalken) een must is. Zeker met een groter huishouden kun je hier eens extra over nadenken.

#6 Gebruik lichte en neutrale kleuren

Door de wanden, het plafond en de meubels in tijdloze en neutrale kleuren te combineren is de badkamer ook over 15 jaar nog mooi. Lichte kleuren zorgen overigens voor een ruimtelijker effect. Bovendien raak je minder snel uitgekeken op lichte kleuren en dat is wel zo prettig.

#7 Zorg voor voldoende verlichting

Douchen, badderen en jezelf verzorgen voor de spiegel met slechte verlichting is alles behalve prettig. Zorg dus voor voldoende verlichting.

Denk er ook eens over na om dimbare verlichting te gebruiken. Zo kun je van een romantische tint (prettig om te relaxen) naar een “werklicht” gaan.

#8 Opbergen en producten minimaliseren

Een shampoobar neemt veel minder ruimte (en afval) in beslag dan een flacon shampoo. En zo zijn er nog meer van dit soort kleine dingen waar je eens over na kunt denken. Minimaliseer je producten (handig voor afval, opruimen en opbergruimte) en berg dat wat je nodig hebt goed op.

Denk bijvoorbeeld aan een nis in de douchewand voor je douchespullen. En let op dat je badkamertafel genoeg opbergruimte heeft voor al je spullen. Maak desnoods gebruik van bakjes om het overzichtelijk en opgeruimd te houden. Bovendien kun je bakjes stapelen waardoor je nog meer spullen kwijt kunt in een lade.

#9 Kwaliteit

Voor iedereen geld dat er een bepaald budget is. Voor de een is deze groter dan de andere. Toch zeg ik altijd maar dat prijs niet altijd alles is. Kwaliteit is namelijk ook een ding. Met sommige merken weet je dat kwaliteit altijd wel goed zit denk hierbij aan Villeroy en Boch, Grohe en Simplehuman.

#10 Aankleden maar

Nu de basis goed is en je een kwaliteit badkamer hebt waarmee je de komende 15 zeker van kunt genieten, is het tijd om je badkamer aan te kleren met trendy eyecatchers. Kies voor kleurrijke handdoeken, stijlvolle zeepbakjes en andere accessoires.

Overigens zijn planten in de badkamer ook heel erg gaaf! Mocht je dit overwegen dan zijn de lepelplant, varens en luchtplantjes hele goede opties.

Heb jij nog leuke tips?

#foto’s: Pixabay

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics