shampoo bar in gebruik
Thuisleven.com > Verzorging > Haarverzorging > Hoe gebruik je een shampoo bar?

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Steeds meer mensen stappen over op een milieubewust leven. Hartstikke goed nieuws uiteraard voor het milieu. Toch is die stap nog niet altijd makkelijk te zetten. Vaak omdat mensen denken dat het duurder is en ook dankzij de onwetendheid van wat er allemaal op de markt gebracht wordt. Reden te meer om hier als blogger meer aandacht aan te besteden. Vandaag laat ik je zien hoe je de shampoofles kunt vervangen voor een shampoo bar. Shampoo bars zijn namelijk verpakkingsvrij en 100% natuurlijk. Wil jij ook overstappen naar shampoo bars maar weet je nog niet hoe deze het beste te gebruiken? Lees dan snel verder!

Shampoo bar

shampoo bar kokos

Shampoo bars zijn net als vloeibare shampoo maar dan zonder het water, in vaste vorm. Ze zijn steeds vaker in de badkamers van beautyfans te vinden omdat ze verpakkingsvrij en 100% natuurlijk zijn. Dat betekent geen plastic flessen meer die uiteindelijk vaak op de stortplaats of
in zee belanden en geen schadelijke stoffen op jouw huid. Bovendien ideaal voor op reis (want: geen vloeistof). Dat shampoo bars er ook nog fijn uit kunnen zien en het haar daarbij goed kunnen verzorgen bewijst Ethique, dat onlangs in Nederland en België gelanceerd werd. Zij hopen met de productie van beauty bars het probleem van de plastic vervuiling te verminderen.

Zo gebruik je de Ethique shampoo bars

 1. Maak je haar nat en wrijf de shampoo bar door je haaraanzet, een paar keer is genoeg.
 2. Leg de bar neer. Wrijf het product door je haar. Je zult zien dat het schuimt!
 3. Was de shampoo uit je haar en gebruik een conditioner bar om je haar extra te voeden als dat nodig
  is. Super makkelijk!

Zo bewaar je een shampoo bar

shampoo bar container

Shampoo bars gaan tot wel 5 keer langer mee dan beautyproducten die in plastic verpakkingen verkocht worden. De bars gaan het langst mee wanneer deze op een droge, koele plek bewaard worden. Het is dus verstandig om deze buiten het bereik van het stoom en water van de douche op te bergen, eventueel zelfs helemaal buiten de douche. Maar er zijn ook speciale containers verkrijgbaar om de shampoo bars in te bewaren. Deze voeren het water af maar laten wel lucht door. Zo heeft Ethique bijvoorbeeld containers die geheel composteerbaar zijn doordat ze van bamboo en maïzena gemaakt zijn.

Over Ethique

Ethique is het Franse woord voor ‘ethisch’ en het is het eerste plastic-vrije beautymerk ter wereld dat een volledige range geconcentreerde, vaste vorm beautyproducten heeft ontwikkeld. De producten worden in composteerbare verpakkingen verkocht. Ethique is in 2012 door Brianne West opgericht en dankzij hun toewijding hebben zij inmiddels de productie van 6 miljoen plastic flessen wereldwijd weten te voorkomen. Ethique doneert jaarlijks 20% van hun winst aan goede doelen. De producten van Ethique hebben het ‘Palm Oil Free’ certificaat van Orangutan Alliance.

Maak jij al gebruik van een bar?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

 • Ik had een shampoo bar. Kreeg er alleen sneller vet haar van. Moet dus een ander soort proberen (zijn er voor verschillende haartypes).

  Zo’n bakje is een uitkomst denk ik. Ik had een kommetje maar dat werd een plakkerig gedoetje.

 • veel over gehoort maar er zijn zoveel verschillende

  eerst mn fles opmaken en dan toch maar eens een poging wagen

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics