Thuisleven.com
The letter for the King
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Speciale Netflix-uitgave (The letter for the King) van ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt

Speciale Netflix-uitgave (The letter for the King) van ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt

De brief voor de koning is het eerste Nederlandstalige boek dat is verfilmd door Netflix als The Letter for the King. De brief voor de koning is bekroond met de Griffel der Griffels voor het mooiste boek aller tijden. Het boek verscheen al in 30 verschillende talen. De Netflix Original serie The Letter for the King is vanaf 20 maart 2020 wereldwijd beschikbaar op Netflix. In deze speciale uitgave staat ook een persoonlijke brief van Tonke Dragt aan haar lezers. Ik heb het boek niet eerder gelezen en kan dus geen goede vergelijking maken. Wel geeft Tonke Dragt in haar brief aan wat het grootste verschil met de Netflix serie is. Dat betreft de rol van Lavinia.

Een jonge held
Een geheime opdracht
Een ongelooflijk avontuur

De brief voor de koning

Tiuri, zoon van ridder ‘Tiuri de Dappere’, is zelf ridder in wording totdat zijn leven een hele verrassende wending neemt. Hij krijgt op de vooravond van zijn ridderslag een boodschap in handen die hij moet bezorgen bij de koning van een naastgelegen rijk. Deze tocht te voet, al roeiend in een zinkende boot en grotendeels te paard blijkt niet zonder gevaren, laat staan hindernissen. Meerdere keren blijken voorbijgangers toch niet te vertrouwen. En soms ontvangt hij juist hulp uit onverwachte hoek. Zal het Tiuri lukken om deze brief met belangrijke allesbepalende boodschap te bezorgen bij de geadresseerde?

Mijn leeservaring

Allemachtig wat een prachtig boek. Een pil van 442 bladzijden boordevol avontuur en ook helemaal niet gedateerd. Tenminste daarmee doel ik op de schrijfstijl, die is van alle tijden, terwijl het verhaal natuurlijk over de Riddertijd gaat. De lezer, de tiener, krijgt een allesomvattende blik in het leven van schildknapen, ridders, gidsen, koningen en tolwachters voorgeschoteld. Je zou bijna naar een leven in die tijd verlangen ondanks alle bijbehorende gevaren. Tijdens het lezen van dit meeslepende verhaal zie ik de strohalmen onderweg wuiven en ruik ik het vers gemaaide gras. Ik kan niet wachten tot de negenjarige het boek uit heeft gelezen om samen de Netflix serie te bekijken. En niet te vergeten het vervolg ‘Geheimen van het Wilde Woud‘ te lezen.

Boekinformatie

Auteur: Tonke Dragt
De brief voor de koning
ISBN: 9789025878887
Leeftijd: 10+
Uitgeverij: Leopold

Lees ook:

Heb jij The Letter for the King al op Netflix gekeken?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics