Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Verjaardag > Ridderfeest voor stoere jongens (en meiden)

Ridderfeest voor stoere jongens (en meiden)

Dan is je zoon 8 jaar geworden en wil hij een feestje geven voor zijn vrienden. Eerst maar eens inventariseren wie hij allemaal wil uitnodigen. Hij komt uit op 7 vriendjes, dus wij kunnen voor een echte jongensparty gaan. Na heel wat onderwerpen de revue hebben gepasseerd kiezen wij voor een ridder thema, lekker stoer! Zoonlief helemaal blij! Mama kan beginnen met de voorbereidingen. Als eerste maar een opzoek naar leuke uitnodigingen en tafelversiering en aankleding.

Uitnodiging en Versiering voor het Ridderfeest

Uitnodigingen voor het Ridderfeestje.Op dit soort momenten is Google mijn beste vriend, waar kan ik leuke Ridder uitnodigingen vinden die bij het thema passen, natuurlijk moet het huis ook helemaal in de riddersfeer worden aangekleed. Na even Google kom ik uit bij Feestwinkel.nl. Daar vind ik acht uitnodigingen voor €0.95. Ook ziet mijn zoon een leuke vlaggenlijn genaamd ridder Reinier, ballonnen, bekers en een tafelkleed met hetzelfde logo erop. Dit wordt allemaal besteld en het wordt de volgende dag allemaal keurig geleverd. maar met alleen leuke versiering zijn wij er natuurlijk niet.

Activiteiten voor het Ridderfeest

Op een feestje moeten ze natuurlijk ook vermaakt worden. Wat hoort er nu bij ridders, als snel kwamen wij op schilden en zwaarden, zwaardgevechten en ringsteken en mini kruisboogschieten.

Schild en zwaard

Eerst het schild en het zwaard, dat wilde ik van hout hebben zodat de heren het konden verven. Ik kwam op de website van Bezigebijtjezzz.nl hier kocht ik houten schilden en dolken (klein zwaard). Ook dit werd keurig de volgende dag geleverd. Op de schilden heb ik met permanent marker de hoofdletter van iedere naam geschreven, dit vonden ze erg leuk! De schilden en dolken hebben ze geverfd met verf van de Action.

Zwaard vechten

Zwaard vechten hoort natuurlijk bij ridders. Dit wilde ik graag met de jongens doen maar ik wilde dat niet met de net geverfde houten dolken doen, dus was ik even bij de Action geweest en kocht ik twee plastic zwaarden in de hoop dat ze de gevechten zouden overleven. Nou, ze hebben het overleefd en wat hebben de jongens genoten van het vechten. Ik had nummers 1 t/m 4 tweemaal in een bak gedaan en zo kwamen ze in teams eruit om tegen elkaar te strijden. Op mijn telefoon hield ik een vaste tijd aan voor het ‘gevecht’. ze waren allemaal erg fanatiek!

Ringsteken

Ringsteken als snoepactiviteit had ik ringsteken met een donut gedaan. Buiten hebben wij twee schommels dus die er even afgehaald en daar aan een touw met een lintje en  een donut (gesuikerde niet met versiering). Nu moesten ze proberen de donut eraf te steken. Ze hadden een stokpaard en het leverde veel hilariteit op! Later ook nog op de rug van een volwassene ! Had je de donut geraakt kreeg je hem als beloning!

Mini kruisboogschieten

Mini kruisboogschieten kwam ik tegen op verschillende blogs. je hebt er niet veel voor nodig dus erg leuk. Je maakt van 3 wasknijpers, 1 elastiek en een lucifer een mini kruisboog. Ik had er 16 klaarliggen en het wedstrijdje verschieten en doelen raken kon beginnen. De meeste 8 jarige konden hem zelf weer instellen.
Na al deze activiteiten is het feestje goed gevuld, en is er ook nog even tijd voor de kinderen om lekker even te spelen.

Eten en drinken

Zoonlief wilde graag frietjes met mini frikadellen en kipnuggets eten. Dit deden wij zo op tafel, iedereen mocht pakken wat hij wilde, een bekertje limonade erbij. Ze hebben ervan gesmuld. Voordat ik iedereen weer thuis ging brengen zijn ze met elkaar op de foto gegaan met hun zwaarden en schilden. Het was een super feest!

Lees ook:

En de fans kunnen bij KiDDoWz over kinderfeest voor een schoolkind.

Houden jullie de feestje thuis of gaan jullie ergens naar toe? Welke thema’s zijn er favoriet?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Wat een leuk thema zeg! Onze tweeling gaat pas sinds december naar school dus hebben alleen pas thuis verjaardagen gevierd. Ik heb dus nog niet echt een idee hoe ik dat straks in december aan ga pakken en hoe ik dat doe met betrekking tot thema’s. Ik denk een thema die ze allebei leuk vinden ofzo. Tja hoe geef je een tweelingfeest? Geen idee nog hihi

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics