Selecteer een pagina

Keesie is een jongen die vaak zit te dromen. Hij denkt dan bijvoorbeeld aan zombieslakken, een hond met twee staarten of aan een vogel met een baard. Ook in de klas let hij wel eens niet op. Als de meester hem dan iets vraagt, dan floept hij er iets raars uit. Zoals chips in je bips. De klas moet dan ook hard lachen.
In zijn klas zit Limbo, een jongen die Keesie pesten als hobby heeft omarmd. Hij pest Keesie altijd samen met zijn vrienden Daan en Pieter. Limbo is de zoon van meneer Domper. Meneer Domper is de eigenaar van vele winkels, waaronder de feestwinkel waarin Keesies vader werkt.

Keesie Kippenkop- De rioolridder

Keesie weet heel veel over ratten. Dat komt omdat hij zelf een rat heeft: Wimpie. Ratten kunnen heel tam worden, net zoals Wimpie.
Je kunt ratten veel trucjes leren, ze zijn namelijk net zo slim als honden. Je kunt ze bijvoorbeeld leren om pootjes te geven, een piepklein vlaggetje hijsen en balletjes terug brengen als je ze weggooit. Ook kunnen ratten lachen, dat doen ze als ze blij zijn of als je ze kietelt.
Het is dan ook logisch dat hij zijn spreekbeurt over ratten houdt. Echter zodra Keesie, met zijn rat Wimpie, voor de klas staat kan hij zich helemaal niks meer herinneren. Hoe hard hij ook probeert zijn best te doen, het lukt hem niet. Als meester Tom hem zegt dat hij zijn spreekbeurt na de meivakantie mag overdoen, gaat Keesie weer zitten.

In het riool

Als Limbo, Pieter en Daan hem na school willen pakken om Wimpie vliegles te geven, volgt er een ware achtervolging. Tot Keesie een straat in fietst waar hij niet meer verder kan. Hij besluit om de put in te gaan; het riool. Het stinkt er gigantisch.
Na een tijdje hoort Keesie achter zich zacht geruis. Als Daan roept dat hij er aan komt, gaat Keesie samen met de man in duikerspak dieper het riool in. De man helpt hem, via een andere weg, om weer uit het riool te komen.

Wie is die rare man uit het riool?
En waarom helpt hij Keesie?

Je leest het allemaal in Keesie Kippenkop – De rioolridder

Info

Auteur: Jozua Douglas
Illustrator: Hugo van Look
ISBN: 9789026147173
Aanbevolen leeftijd: 4 – 8 jaar

Geverifieerd door ExactMetrics