Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Doeboeken > Schoonmaakkalender van uitgeverij Snor

Schoonmaakkalender van uitgeverij Snor

Een schoonmaakkalender kan een handig hulpje in het huishouden zijn, Annemarieke gedacht hebben. Maar hoe handig is dat nou in de praktijk? In deze blog lees je er meer. Lees dus snel verder…

De Schoonmaakkalender

Typerend voor deze kalender is de staande vorm waarmee je hem overal neer kunt zetten, zolang het maar een stabiele ondergrond heeft. Ben je op de badkamer bezig, zet je hem op de rand van het bad, op de slaapkamer kun je hem op het nachtkastje zetten en in de keuken zet je hem ook op een plek waar je hem kunt zien. Zo heb je ten alle tijden de beste tips bij de hand.
Ben je niet aan het opruimen of schoonmaken zet je de kalender ergens neer waar hij zichtbaar is, zodat je er elke dag een blik op kunt werpen. Dat is handig aangezien er dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse terugkomende taken in staan.
Bovendien is er elke week een extra taak waar je je mee bezig kunt houden. Zo staat in week 1 het opruimen centraal (zie foto bovenaan).

De kalender heeft geen jaartal en is daardoor eindeloos te gebruiken.

In de praktijk

Dat deze kalender een goede houvast is aan het huishouden is een ware feit. Echter als ervaren moeder kan ik toch wel zeggen dat ik eigenlijk niet zo heel veel nieuws tegen ben gekomen. Ik zie de kalender daarom vooral als een pluspunt bij mensen die een handvat kunnen gebruiken omtrent het huishouden. Denk aan jongeren die nog niet helemaal weten wat er wel en niet moet gebeuren.

Wat mij ook opviel is de spray schoonmaakmiddel die aangeraden wordt. Ofschoon ik niet tegen een spray ben bij hardnekkige vlekken (denk aan vet), raad ik toch veel sterker een sopje aan met een klein scheutje allesreiniger of afwasmiddel om alles schoon te krijgen. Zo gebruik je veel minder schoonmaakmiddel, wat weer beter is voor het milieu. Tevens is de kans van het inademen van de chemische middelen dan ook een stuk kleiner.

Info

Auteur: Annemarieke Piers
Illustraties: De kalender is vormgegeven in samenwerking met grafisch ontwerpbureau (We Are Out Of Office) En Publique.
ISBN: 9789463140508
Uitgeverij: SNOR

Lees ook: De Huishoud Kalender met daarin 52 Huishoud Hacks
Lees ook: Eén pans kalender van uitgeverij Snor
Lees ook: De Moestuinkalender van SNOR

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

37 reacties

 • Dat lijkt me echt super handig! Sinds kort heb ik geen hulp meer en “moet ik het weer zelf doen” dus dit zou me echt helpen

 • Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd… En alles wat je boven je (op zolder) bewaart belemmert je in persoonlijke groei. Ik ben toe aan rust in mijn hoofd en meer persoonlijke groei, elke dag een beetje doen om toch voor eens en altijd een schoon en opgeruimd huis (hoofd) te hebben.

 • Als man kan ik niet achterblijven en moet er op tijd schoongemaakt worden ..tja wat nogal eens wordt vergeten..en met meer structuur dus zo’n handvat voor het huishouden zou ik wel heel goed kunnen gebruiken!

 • Ooh dat zou wel een uitkomst zijn misschien dat ik dan wel alles een beetje bij kan houden en niet steeds een chaos heb tijdens het opruimen!

 • Mijn vriend en ik zouden deze kalender heel goed kunnen gebruiken. Het lijkt soms of er aan onze rommel geen eind komt en we zijn allebei nogal chaotisch. Een beetje structuur zou goed voor ons zijn.

 • Ik zou hem graag willen om mijn huishouden weer wat op orde te krijgen.
  Ik woon alleen en vind het vaak moeilijk om het overzichtelijk te houden. Ook te weten wat weer toe is aan een schoonmaak beurt.. Niemand verteld het me, dus kan ik het goed bijhouden.

 • Pfff het huishouden… soms lijkt het wel alsof ik hier nooit klaar mee ben, dus ik zou blij zijn met deze schoonmaakkalender 😉

 • Wat tof! Dit zou een heel goed idee zijn voor in ons studentenhuisje. Duimen dat dit het schoonmaken wat makkelijker en overzichtelijker maakt! 🙂

 • Ik wil graag mezelf blij maken met deze kalender. Hij lijkt me namelijk REUZE handig. Ik heb na tien jaar nog steeds geen routine gevonden, en de maandelijkse/jaarlijkse klussen vergeet ik ook regelmatig. Hopelijk kan deze kalender daar eindelijk verandering in brengen.

 • Als ADHD’er zou ik best wat handvatten kunnen gebruiken, lijkt me ook wel een mooie motivatiebooster wat ook erg welkom is. Ik doe dan ook hele graag mee voor deze schoonmaakkalender!!
  (Pssst voor Annemarieke in je eerste zin ontbreekt het woordje ‘moet’ 😉 )

 • Hallo Miranda,
  Straks komt de beruchte voorjaarsschoonmaak er weer aan. Met deze handige schoonmaakagenda moet het nu nog sneller en handiger gaan.
  Elke dag een klus doen, dan hou je tijd over om leuke dingen toe doen. Sociale contacten bij houden is erg belangrijk.
  Bij het opruimen tref je spullen aan waar je iemand anders blij mee kunt maken. Weggooien kan altijd nog want de container heeft altijd honger.
  Met regelmatig schoonmaken en opruimen heb je en hou je een schoon huis. Ook in je hoofd hou je rust.
  Succes allemaal!
  Fijne dag.

 • doe graag mee voor deze schoonmaakkalender, doe mijn klusjes wel graag en denk ik ga morgen bv de badkamer afwassen en doe dit normaal op 2 dagen maar de volgende dag verzin ik wel iets anders, het werk word wel gedaan maar dat kan dan toch 2 weken later zijn, dat is iets waar ik in de toekomst wel aan moet werken

 • doe graag mee voor deze kalender , help mijn vrouwtje wel met de klusjes maar niet altijd even graag , en met deze kalender zou ik het veel beter kunnen bijhouden

 • Schoonmaken is niet mijn leukste werk, maar het moet toch regelmatig gebeuren.
  Met deze kalender vergeet ik zeker de lastigste karweitjes niet meer.
  Graag doe ik mee.
  Ik volg op Bloglovin en hang graag de kalender bij mij thuis op.

 • Het enige waar we weleens ruzie over hebben, dus om minder ruzie over de schoonmaak te krijgen, wil ik wel graag een kalender.

 • Het biedt natuurlijk geen garanties. Maar met zo’n kalender heb ik in ieder geval een handvat c.q. een stok achter de deur. Huishouden is niet bepaald mijn hobby en ik heb veel last van uitstelgedrag.

 • Jaaa!! Dat kan ik hier echt wel zo ontzettend goed gebruiken, het lijkt wel alsof het hier nooit opgeruimd raakt

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics