Selecteer een pagina

Een schoonmaakkalender kan een handig hulpje in het huishouden zijn, Annemarieke gedacht hebben. Maar hoe handig is dat nou in de praktijk? In deze blog lees je er meer. Lees dus snel verder…

De Schoonmaakkalender

Typerend voor deze kalender is de staande vorm waarmee je hem overal neer kunt zetten, zolang het maar een stabiele ondergrond heeft. Ben je op de badkamer bezig, zet je hem op de rand van het bad, op de slaapkamer kun je hem op het nachtkastje zetten en in de keuken zet je hem ook op een plek waar je hem kunt zien. Zo heb je ten alle tijden de beste tips bij de hand.
Ben je niet aan het opruimen of schoonmaken zet je de kalender ergens neer waar hij zichtbaar is, zodat je er elke dag een blik op kunt werpen. Dat is handig aangezien er dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse terugkomende taken in staan.
Bovendien is er elke week een extra taak waar je je mee bezig kunt houden. Zo staat in week 1 het opruimen centraal (zie foto bovenaan).

De kalender heeft geen jaartal en is daardoor eindeloos te gebruiken.

In de praktijk

Dat deze kalender een goede houvast is aan het huishouden is een ware feit. Echter als ervaren moeder kan ik toch wel zeggen dat ik eigenlijk niet zo heel veel nieuws tegen ben gekomen. Ik zie de kalender daarom vooral als een pluspunt bij mensen die een handvat kunnen gebruiken omtrent het huishouden. Denk aan jongeren die nog niet helemaal weten wat er wel en niet moet gebeuren.

Wat mij ook opviel is de spray schoonmaakmiddel die aangeraden wordt. Ofschoon ik niet tegen een spray ben bij hardnekkige vlekken (denk aan vet), raad ik toch veel sterker een sopje aan met een klein scheutje allesreiniger of afwasmiddel om alles schoon te krijgen. Zo gebruik je veel minder schoonmaakmiddel, wat weer beter is voor het milieu. Tevens is de kans van het inademen van de chemische middelen dan ook een stuk kleiner.

Info

Auteur: Annemarieke Piers
Illustraties: De kalender is vormgegeven in samenwerking met grafisch ontwerpbureau (We Are Out Of Office) En Publique.
ISBN: 9789463140508
Uitgeverij: SNOR

Lees ook: De Huishoud Kalender met daarin 52 Huishoud Hacks
Lees ook: Eén pans kalender van uitgeverij Snor
Lees ook: De Moestuinkalender van SNOR

Geverifieerd door ExactMetrics