De Moestuinkalender van SNOR
Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > De Moestuinkalender van SNOR.

De Moestuinkalender van SNOR.

De Moestuinkalender is geschreven door Annemarieke Piers en Claudette Halkes, u misschien welbekend als de makers van ‘Zelfgeoogst’.

De Moestuinkalender.

In het voorwoord van deze auteurs lees ik hoe het idee van een moestuinkalender is ontstaan. De allerbeste tips zijn uitgezocht. De auteurs beweren echter niet volledig te zijn en laten precies daarom ruimte over voor de tuinier zelf. Deze kalender is jaar-op-jaar te gebruiken en zal een steeds completer naslagwerk worden. En het jaaroverzicht maakt het supermakkelijk zaaien, telen en oogsten in één klap overzichtelijk.

Maanden.

De maanden worden in vier weken verdeeld met ieder een eigen onderwerp. In de maand April, de maand van het zaaien, gaat week twee over ‘ongedierte’: haal onkruid en afval weg. Gebruik straks bij bessen en kolen netten in je tuin luidt het advies. In Juni, de maand van het water geven, gaan we in week drie niet te veel mesten om maar even twee voorbeelden aan te halen.

De geschreven tekst wordt afgewisseld met handige getekende stappenplannen als de verticale flessentuin, wat recepten als jam maken en hier en daar een Tip. Het jaar moet nog beginnen, maar ik kijk alvast uit naar de maand van de knoflook (November) dan gaan we likeur brouwen volgens een Stappenplan: Limoncello, proost!

Lees ook:

Welke groente zou jij graag in de moestuin willen hebben?

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics