Neem een mooi cocktail glas (bijvoorbeeld een tropisch hurricane glas. Begin het glas met wat ijs te vullen en snijd vervolgens een perzik in dunne stukjes/schijfjes die je aan de zijkant van het glas plaatst. Voeg vervolgens met een barmaatje 1 deel (30 ml) Vodka en een half deel (15 ml) Peachtree likeur toe. Meet dan 2 delen (60 ml) sinaasappelsap (liefst verse) af en voeg deze toe tot het glas 80-90% gevuld is. En als laatste schenk je de cranberrysap in (1 deel – 30 ml). Dit zorgt voor die prachtige oranje/rode look in het glas. Wil je het geheel feestelijker maken dan serveer je de cocktails met mooie cactus roerstaafjes en wat vers fruit aan de rand van het glas (bijvoorbeeld wat kiwi, meloen, ananas, sinaasappel of een kers).

Cactus roerstaafjes

De ‘Sex on the Beach’ is slechts één voorbeeld van een cocktail waar je de prikkende cactus roerstaafjes voor kunt gebruiken. Ben je niet zo’n alcohol drinkster dan maak je heerlijke alcoholvrije cocktails die je vervolgens opvrolijkt met de cactus roerstaafjes. Of wat dacht je van een verse glas jus d’orange, een latte macchiatio of een eigen gemaakte ijsthee? Ook hiervoor geld dat er eindeloze combinaties zijn die gemaakt kunnen worden.

Prikkers

Ofschoon de roerstaafjes, van het merk Qualy, bedoeld zijn als roerstaafje, kun je ze natuurlijk ook goed gebruiken als lange prikker in een wrap, pannenkoek of andere heerlijkheid die bij elkaar gehouden mag worden. Je zou ze natuurlijk ook in grotere hoeveelheden kunnen kopen om er stukjes fruit op te spiesen als traktatie op school, kinderdagverblijf of thuis. Zo heb je gelijk een leuk aandenken voor de ontvanger die hij of zij eindeloos lang zelf kan gebruiken. Misschien wel als fruitstokjes om dagelijks mee naar school te worden genomen. Kortom de roerstaafjes zijn multifunctioneel en mede daarom een perfect cadeau om te geven of te krijgen. Let er wel op dat de roerstaafjes een lepelvorm aan de onderkant van de prikker heeft.

Vind je de prikkers toch iets te lang? De website Cadeau.nl verkoopt niet alleen de cactus roerstaafjes maar ook cactus prikkers. Deze zijn iets kleiner dan de roerstaafjes, de combinatie van beiden zal echter fabuleus werken op een gedekte tafel.

Cocktail, kaasje/worstje en de avond zal zeker gezellig worden!

Geverifieerd door ExactMetrics