Thuisleven.com
Lego® Nexo Knights
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Lego® Nexo Knights- het grote ridderboek

Lego® Nexo Knights- het grote ridderboek

Afgelopen kerstmis hadden we voor ieder een aantal cadeaus behalve voor de jongste zoon. We zijn met hem bij tig winkel geweest, hebben internet afgezocht maar hij wist het maar niet. Hoe kun je iemand iets geven als hij zelf al niet weet at hij wilt hebben? Met een beetje wanhoop zijn we toch nog maar eens, last minute nota bene, de stad in gegaan en alle speelgoedwinkel afgelopen. En daar lag het dan het cadeau wat al heel lang wilde hebben maar waar hij zich al weken lang stil over hield omdat ik geen Lego® blokje meer kon zien.

Onze collectie Lego

Laat ik even voorop stellen dat mijn oudste zoon maar liefst 4 tot 5 volle bananendozen vol heeft aan Lego® en intussen de zolder heeft ingepalmd om zijn collectie uit te kunnen stallen. Aangezien dit niet altijd even handig gewerkt heeft en ik overal door huis blokjes vond heb ik een halte geroepen op het aanschaffen van Lego®. Echter is het natuurlijk niet fair als oudste een gigantische collectie heeft en de jongste het met een aantal bouwwerken moet doen die bovendien ook nog eens in elkaar blijven zitten zoals het hoort. Zo gebeurde het dat mijn vriend de kinderen afleidde en ik heel stiekem de gewenste cadeaus afrekende bij de kassa. Missie geslaagd!

Cadeau van het jaar!

Diezelfde avond, kerstavond, was het dan zover. Mijn ouders kwamen op visite en aten gezellig mee. Na het eten hebben we jezus in de kribbe/kerststal gelegd en was het tijd om alle leuke cadeaus uit te pakken. De jongste zoon sprong letterlijk en figuurlijk een meter de lucht in na het openen van zijn cadeautjes. “YES, Lego® Nexo Knights!” riep hij “Dat wilde ik heel graag hebben! Mag ik nu ook mijn tablet pakken en dan gaan scannen?” vervolgde hij zijn uitlating. Verbaasd keek ik hem aan en vervolgens mijn vriend. Het was dus weer eens een feit dat mijn zoontje er iets meer verstand van had dan wij.

Lego® Nexo Knights

Lego® Nexo Knights

In een doosje zit een speelfiguur die je kunt maken, vervolgens is er een speciale app. te downloaden en kan er zo een nieuwe power of figuur gescand vrij komen. Zo maak je het speel plezier nog interessanter. Intussen heeft hij er al uren mee gespeeld met en zonder tablet. Kortom het was echt een gewild cadeau waar ik dan ook geen moment spijt van heb gehad. Omdat het dus een stapje verder gaat dan de Lego® die ik gewend ben ging ik eens op zoek naar nog meer. Op de website van Meis & Maas kwam ik leuke tijdschriften tegen van Lego® maar ook complete boeken.

Het Grote Ridderboek

Dit grote ridderboek is voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het bevat een speelfiguur en een kaart, bovendien staat het boek vol informatie. Zodra de jongste zoon het boek zag staan in de boekenkast heeft hij het gepakt en is ermee gaan zitten aan de grote tafel. Met heel erg veel aandacht heeft hij pagina voor pagina door gebladerd, de ene keer bleef hij langer hangen en een andere keer bladerde hij juist snel verder. Op het laatst kwam hij het Lego® figuurtje tegen en de kaart waar hij uiteraard gelijk mee wilde spelen. De afspraak hier in huis is dat ze een keer per dag achter de tablet mogen en ook deze werd er dus gelijk bijgehaald. Die is de komende periode wel zoet!

In het boek leer en lees je van alles over de ridders van Knighton, de vijanden van Knighton en hoe je het Koninkrijk moet verdedigen. Voor kinderen (of volwassenen) die niet weten wat een Vazal, Hologram en Aerodynamisch zijn staat achteraan in het boek (op bladzijde 78 om precies te zijn) een woordenlijst met betekenis. Al met al is dit een heel erg leuk boek om in de collectie te hebben als je een of meerdere setjes Lego® Nexo Knights in huis hebt.

Boekinformatie

Het boek is o.a. online te koop voor €16,95

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics