Kinderen leren door te ontdekken en te doen. Je woordenschat vergroten hoeft dus zeker niet alleen door middel van verhalen. Dit kasteel zoekboek is daar een briljant voorbeeld van. Door je te wapenen met een vergrootglas (verwerkt in het boek) ga je op zoek naar diverse dingen, ridders, dieren en nog veel meer. Vind jij ze allemaal?

Kasteel zoekboek

Met dit boek reis je terug in de tijd van de middeleeuwen. Op elke dubbele pagina staat een illustratie afgebeeld. Op die illustratie is ontzettend veel te zien. Elke dubbele pagina is voorzien van een kort verhaal over wat er te zien is. Tevens is er een zoekopdracht om 10 dingen te vinden in de illustratie. Het “ding” dat je in de grote illustratie zoekt staat nog eens afgebeeld, daarnaast staat hoe het heet en een korte beschrijving van het “ding”. Zo breid jouw kind de woordenschat op een wel hele bijzondere manier uit en leert je kind veel over de middeleeuwen.

Gelukkig staan er nog genoeg kastelen in Nederland die je daarna eens live kunt bezoeken.

Kasteel zoekboek

Conclusie

Het is vooral heel erg leuk om eens een andere manier te zien waarbij kinderen hun woordenschat kunnen uitbreiden. Zeker voor kinderen die niet graag lezen of voorgelezen worden is dit een leuke manier om actief bezig te kunnen zijn terwijl een van de (groot)ouders de uitleg voorleest. Juist omdat de stukken tekst klein zijn is dit velen malen makkelijker te behappen voor een kind. Bovendien zal het boek hierdoor ook sneller worden genomen en zal herhaling van woorden een ongekende feit zijn. Juist die herhaling zorgt ervoor dat de woordenschat uitgebreid wordt.

Kortom niet alleen een leuk boek voor thuis maar ook voor scholen, opvang en dergelijke.

Informatie

Kasteel zoekboek
Auteur: David Long
Illustraties: Harry Bloom
ISBN: 978 90 02 26944 8
Uitgeverij: Davidsfonds

Lees ook

Pak je vergrootglas en trek ten strijde in dit historische zoekavontuur!

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics